Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Вечити ремизирали у рукометном дербију

Рукометаши Црвене звезде и Партизана одиграли су нерешено 32:32 у 15. колу Супер лиге Србије. Црвено-бели могу да жале за испуштеном победом, јер су водили током већег дела утакмице.

Гости су у другом полувремену успели да стигну Звездину предност која је у једном тренутку износила и пет голова разлике. Ушло се у неизвесну завршницу у којој су црвено-бели имали напад за победу, али је чувар мреже Партизана одбранио ударац, па су гости у самом финишу могли и до целог плена, али је Кукић погодио само оквир гола.

Екипа Ненада Перуничића држала је конце игре у дербију у својим рукама, иако су гости били под императивом победе због борбе за пласман у плеј-оф. Домаћин је био растерећен, имао је и солидну подршку са трибина и у таквој ситуацији било им је лако да пруже врло добру партију у првом полувремену, када су константно имали предност.

1;;;

Без обзира што су гости нешто боље почели меч и повели са 4:3, Звезда је убрзо преузела контролу и преокренула на 8:6. Расположени Дејан Бабић и Младен Шотић донели су превагу у нападу, Бојичић је у одбрани буквално подизао противничке рукометаше од паркета, а Радосављевић је погодио у контри за осетно вођство од 11:8 у 20. минуту. Дејан Златановић је константно био на висини задатка и својим одбранама спречавао црно-беле да се приближе. Мандић, Бабић и капитен Тодоровић су прецизним шутевима одржавали вођство од три разлике, док су са друге стране Сретеновић и Живковић били најзапаженији у редовима екипе Партизана. Звезда је имала сјајан финиш првог дела. Златановић је бранио готово све, Шотић је ефектном варком стигао да затресе мрежу, а Мандић је донео црвено-белима предност од 16:12 поготком три секунде пре краја првог полувремена.

1'';''

У наставку Црвена звезда стиже и до пет голова предности на самом почетку, али гости узвраћају серијом од 3:0, коју је прекинуо Кљајић прецизно изведеним седмерцем. Убрзо је и млади Спасоје Гачевић затресао мрежу, па Кљајић погодио и из игре за 20:16, а затим је дошло до пада концентрације, па црно-бели успевају да направе још једну серију од 3:0 головима Мршуље и Живковића и тако приђу на само гол заостатка (19:20). Перуничићев тајм-аут одмах је донео резултат, јер су домаћи рукометаши узвратили преко Бабића, Драгутиновића и Мандића за вођство од 23:20 у 43. минуту.

На голу Звезде Златановића је одменио Антељ и одбранио шут Радојковића, али је он касније ипак успео да смањи на само гол заостатка. Партизан није одустајао. Константно су јурили Звездину предност и коначно су успели да је стигну након гола Максића из контре у 50. минуту, након несрећно изгубљене лопте домаћег састава. Од тада се практично играло гол за гол. Са једне стране су погађали Кљајић, Шотић и Мандић, који је преузео одговорност у битним моментима, а са друге су изједначење црно-белима доносили Сретеновић, Мршуља и Живковић. Звезда је последњи пут повела са 32:31 када је Шотић покупио одбијену лопту након Гачевићевог шута и погодио са левог крила, да би Пижурица изједначио у 59. минуту.

1'''

Звезди је остало нешто мало више од минута да покуша да дође до два бода, али у већ описаном финишу они то нису успели да ураде. Штета због вођства током готово целе утакмице, поправљања скора у дербијима и наставка победоносне серије, али не и због учинка у шампионату, јер је раније већ обезбеђен пласман у плеј-оф.

Најефикаснији у Звездиним редовима били су Дејан Бабић и Ненад Мандић са по седам голова, док су се по четири пута у стрелце уписали Младен Шотић, Алекса Кљајић и капитен Дарко Тодоровић. У екипи Партизана незаустављиви Немања Живковић успео је у 11 наврата да погоди мрежу. Стеван Сретеновић је уписао шест, а Игор Мршуља пет погодака.

1;..

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 32:32 (16:12)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 500. Судије: Душан Стојковић (Ниш) и Ненад Николић (Лесковац). Седмерци: Црвена звезда 2 (2), Партизан 3 (3). Искључења: Црвена звезда 6, Партизан 10 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 4, Бојичић, Радосављевић 3, Драгутиновић 1, Гачевић 2, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 4, Николић, Мандић 7, Бабић 7, Кљајић 4 (2), Леовац.

ПАРТИЗАН: Живковић 11, Сретеновић 6, Миленковић, Томић, Пижурица 1, Ђуричић, Перуничић, Радојковић 1, Стевановић 3 (3), Кукић 1, Пешић 2, Максић 2, Радовић, Мршуља 5, Стошљевић, Ћућуз.

Звезда и даље држи чело табеле три кола пре краја са шест бодова више од првих пратилаца, екипа Металопластике и Слоге. У следећем колу црвено-бели гостују управо у Пожеги против Слоге која је у овом колу поражена у Пожеревцу минималним резултатом 23:24.

Повезане вести

1 comment

Ivan феб 27, 2016 at 01:29

Katastrofalan termin rukometnog derbija, sledeći put kada rts ponudi termin koji se poklapa sa bitnom utakmicom nekog našeg kluba iz SD Crvena zvezda (kao večeras sa KKCZ) treba ih oterati u pizdu materinu! Veliki propust, za večerašnji termin rukometne utakmice u kojoj je Crvena zvezda domaćin!

Reply

Leave a Comment