Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Кобиљски: Морамо максимално опрезно и мотивисано да уђемо у финалну утакмицу

Тренер шампиона Србије, Драган Кобиљски, био је изузетно задовољан након максималне победе одбојкаша Црвене звезде у полуфиналу против Новог Пазара и пласмана у финале Купа Србије на финалном турниру у Пожаревцу.

– Задовољан сам нашом игром у целокупној сезони, али некада добра игра није довољна за добар резултат. Сада је тако и било, и добра игра и добар резултат против једне заиста добре екипе. Презадовољан сам што се тиче ове утакмице.

Следи финале против неочекиваног ривала Младог радника, који је надиграо фаворизовану Војводину у пет сетова након великог преокрета – од 0:2 до 3:2.

– Сигурни смо да ће бити тешка утакмица. Млади радник је победом над Војводином показао да је екипа која зна да игра одбојку, која може да победи највеће ривале. Војводина је екипа која је играла Лигу шампиона ове сезоне, која је за то прављена и која је била можда и највећи фаворит на овом турниру. Ако је Млади радник њих успео да победи не би ме изненадило да уз неку нашу лошу игру не победи и нас, тако да морамо максимално опрезно и мотивисано да уђемо у ту утакмицу, што се надам да ће бити тако.

Војводина је најбоље осетила колико Млади радник на домаћем терену у Пожаревцу може да буде моћна екипа. Колико домаћи терен помаже у оваквим сусретима где нема поправног?

– Много помаже. Није иста утакмица Црвена звезда – Млади радник у Београду и Млади радник – Црвена звезда у Пожаревцу. То су потпуно друге утакмице и друга мотивација за игру и за младе играче Младог радника – истакао је Кобиљски.

Финале Купа Србије између Црвене звезде и Младог радника игра се данас од 18 часова у Пожаревцу. Биће то прилика да Драган Кобиљски стигне до свог првог Куп пехара са црвено-белима и тако комплетира трофејну колекцију, јер је минуле сезоне пригрлио трофеје победника Суперкупа и шампиона Србије.

Повезане вести

Leave a Comment