Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши против Младог радника за трофеј Купа Србије

Црвена звезда се убедљивом победом против Новог Пазара пласирала у финале Купа Србије, а противник у борби за нови трофеј биће домаћин завршног турнира, који је након великог преокрета елиминисао Војводину из полуфинала.

Одбојкашки клуб Млади Радник је основан након Другог светског рата, а 1963. се спојио са Железничаром, и заједно са још неколико спортова основано је „Друштво за физичку културу Пожаревац“. Једанаест година касније, клуб је вратио првобитно име. Клуб је од Друге српске лиге за четири сезоне дошао до Прве „Б“ лиге старе Југославије, а све до почетка деведесетих година XX века, клуб се одржавао у савезном рангу такмичења или би из њега испадао па се враћао после једне или две сезоне. У сезони 1993/94 су први пут постали чланови најјачег ранга. Испали су наредне сезоне, али су се две године касније вратили у Прву „А“ лигу. Годинама су били у друштву најбољих, а на крају прошле сезоне су испали из Лиге након што су поражени од Клека у плеј-ауту. Тренутно се налазе на другој позицији Прве лиге Србије са скором од тринаест победа и три пораза, са две победе мање од првопласираног Јединства из Старе Пазове, а са победом више од суботичког Спартака и Борца из Старчева. Два пута су до сада стизали до финала Купа Србије (2007. и 2012.), а оба пута су поражени од Војводине. До овогодишњег, трећег, финала стигли су тако што су у осмини финала били бољи од Партизана (3:1), у четвртфиналу су елиминисали Јединство из Старе Пазове (2:3, 3:0), а у полуфиналу су у поменутом мечу били бољи од фаворизоване Војводине, иако су изгубили прва два сета (3:2).

Црвена звезда је до финала стигла убедљивим победама против Клека (3:0), Ниша (3:0, 3:0) и  Новог Пазара (3:0). Нема сумње да су црвено-бели фаворити у овом мечу, али сам пласман Младог радника у финале Купа, и начин на који је стигао дотле говори да никако не би требало потценити Пожаревљане, о чему је говорио и тренер Црвене звезде, Драган Кобиљски. Не сумњамо да ће црвено-бели поново бити на свом нивоу, и донети нови трофеј Спортском друштву Црвена звезда. Наравно, лакше би било уз навијаче, па их позивамо да дођу у недељу у халу, и помогну да се пехар Купа врати у Звездине витрине. За оне који не буду могли да дођу у салу, обезбеђен је директан телевизијски пренос (РТС 2).

Идемо до нове победе, и новог трофеја!

Финале Купа Србије:

Млади радник – Црвена звезда,

СЦ „Пожаревац“, недеља, 28. 02. 2016. године, 18h

Повезане вести

Leave a Comment