Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти славили у дербију и пласирали се у финале Суперкупа

Рагбисти Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 44:30 (20:12) пред око 100 гледалаца на стадиону ФК Херој у Јајинцима по хладном и ветровитом времену у оквиру полуфинала Суперкупа Србије.

Ово такмичење је први пут уведено прошле године, а пошто је Дорћол у минулом шампионату освојио дуплу круну, за место другог финалисте у Суперкупу борили су се Црвена звезда као прошлогодишњи финалиста Купа Србије и Партизан као финалиста плеј-офа.

Малобројни гледаоци имали су шта да виде на овом дербију, али су се и прописно смрзли због снажног ветра. Иако је Партизан важио за благог фаворита пред овај сусрет, првенствено због изостанка Звездиних узданица и стандардних репрезентативаца Владислава Дедића, Милоша Зоговића и Слободана Манака, то се није толико осетило. Црно-белима је такође недостајао члан националног тима Драган Јанковић.

Партизан је врло брзо стигао до вођства преко Душана Милутиновића који је постигао есеј, да би Џавид Јашари имао претварање за нова два поена и вођство од 6:0. Били су то лоши моменти за Звезду на почетку, али, како је утакмица одмицала, они су деловали све сигурније и убрзо преузели контролу игре.

Звездаши су изједначили на 6:6 већ у 10. минуту есејем Дениса Ченгаја и голом Војислава Дедића. Међутим, црно-бели још једном успевају да се одлепе на шест разлике и то преко Владимира Милутиновића и Џавида Јашарија за вођство од 12:6, али и Звезда узвраћа и смањује на 10:12 преко Милоша Ћалића. Потпуни преокрет десио се у 30. минуту када црвено-бели стижу до вођства од 16:12. У главним улогама били су Младен Ранђић и Војислав Дедић, који је након тога успео да постигне и први есеј на мечу за лепу предност од 20:12 на полувремену.

Домаћин у наставку није успео да се опорави од Звездиног налета. Милош Ћалић је забележио нови есеј у 61. минуту за вођство од 34:18, које је четири минута касније Стефан Илић смањио на -10, међутим, црвено-бели враћају на +14 (38:14). Био је то осми есеј Звезде, а Петар Милановић је казнио грешку вечитог ривала у 71. минуту. Гости су дотукли ривала трећим есејем Милоша Ћалића и претварањем Драгана Васиљевића за вођство од 44:24, а црно-бели су до краја ублажили пораз преко Леа Додића и Џавида Јашарија.

Велибор Срећковић (са лоптом) у продору поред Јашарија и Јасмина Бибића. Слика: Д. Павловић
Велибор Срећковић (са лоптом) у продору поред Јашарија и Јасмина Бибића. Слика: Д. Павловић

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 30:44 (12:20)

Јајинци – Стадион: ФК Херој Полет. Гледалаца: 100. Судија: Радослав Новаковић (Београд). Помоћници: Ивица Ђорђевић и Предраг Ћосић. Делегат: Драган Павловић.

ПАРТИЗАН: Владо Кушић, Џавид Јашари, Коста Стојковић, Павле Војиновић, Јасмин Бибић, Владимир Милутиновић, Никола Србљанин, Стефан Илић, Бранко Чарапић, Никола Станишић, Лео Додић, Денис Бибић, Дарио Абидиновић, Топлица Ристић, Петар Ковач, Милан Деспинић, Душан Милутиновић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Војислав Дедић, Милош Ћалић, Вук Штрбац, Рајко Трифуновић, Драган Васиљевић, Петар Милановић, Марк Пулен, Ненад Жујовић, Никола Вулић, Миодраг Томић, Милош Костадиновић, Младен Ранђић, Велибор Срећковић, Иван Ђорђевић, Денис Ченгај.

Била је ово шеста победа Црвене звезде у досадашњих 11 вечитих дербија у рагбију 13, а финале Суперкупа Србије против Дорћола одиграће се 5. или 6. марта. Прошле сезоне је први пут игран меч за овај пехар, а Дорћол је био успешнији од Звезде и славио са 44:36. Нови шампионат Србије почеће 12. марта.

Повезане вести

Leave a Comment