Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда добила први дуел Београђана и Загрепчана, чека се пораз Цедевите за 2. место

Цибона - Црвена звезда

Црвена звезда је савладала Цибону у Загребу, у 25. колу АБА лиге и извршила притисак на Цедевиту, која вечерас игра у Београду против Партизана.

Наш тим је водио од почетка до краја и лако славио, и поред одређених падова у игри током друге и треће четвртине.

Звезда је водила од самог почетка утакмице и имала +7 већ након десет минута. У наставку није било другачије, па је наш тим отишао на +11. Међутим, Цибона је тада постигла пет везаних тројки (укупно седам – Флоренс 4, Сиришчевић 3) и пришла нашем тиму на пола коша заостатка. До полувремена, Лазић је погодио тројку и одвео наш тим на +4.

У трећем делу, црвено-бели су брзо стекли двоцифрену разлику, али је Цибона, као и у другом делу, успела да се врати. Ипак, наши момци су отишли на +7, да би у четвртој четвртини рутински привели меч крају и славили са 94:83.

Проблем може бити повреда Јовића, који се пожалио на бол у шаци.

Звезда сада чека пораз Цедевите у Београду, против Партизана, чиме би наш тим стекао предност домаћег терена у плеј-офу.

25. коло АБА лиге

ЦИБОНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ 83:94 (17:24, 29:26, 22:25, 15:19)

Хала: Дражен Петровић
Гледалаца: 1000
Судије: Кољеншић, Крејић, Петек

Цибона: Флоренс 20, Крушлин 9, Хукић 2, Шишко 2, Розић 5, Славиц, Попић, Јоксимовић 5, Андрија Жижић 4, Анте Жижић 17, Госпић 10, Сиришчевић 9

Црвена звезда: Кинси 2, Ребић, Дангубић 5, Лазић 7, Мицић 7, Симоновић 6, Гудурић 11, Јовић 13, Милер 18п, 10ск, Цирбес 17, Штимац 8

ТОК МЕЧА

4/4

Звезда је одржавала десетак поена предности током последње четвртине, а на четири минута пре краја је дошла и до +13. До краја утакмице, наш тим је лагано одржавао двоцифрену предност и рутински привео меч крају.

3/4

Цибона је дошла поново до пола коша заостатка на самом старту 3/4, али су наши момци успели да се одлепе поноо на шест поена разлике. Сјајан је био Цирбес. Звезда је отишла и на +10, сјајним ролама Милера, али су домаћи серијом 8:0, након што су заиграли зону у одбрани, поново донели неизвесност. Ипак, до краја, Звезда се покренула и серијом 5:0 дошла до +7 након тридесет минута.

2/4

На старту другог дела, наставило се великим бројем фаулова и пенала, а Звезда је дошла до +10. Штимац је био веома активан у другом периоду, посебно у офанзивном скоку, па је наш тим дошао до +11 (36:25), на половини ове четвртине. Ипак, Цибона је успела да смањи на поен заостатка, након што је Звезда одлазила на двоцифрену разлику. Хрвати су били веома расположени у шуту споља и у тим тренуцима погодили пет везаних тројки.

На полувремену је 46:50.

1/4

Добро је Звезда почела утакмицу и након првих пет, веома ефикасних, минута, водила са 14:9. Доминирао је Цирбес, иако није могао да погоди слободна бацања. И остали странци су били веома запажени, како у Звезди, тако и у Цибони, где је Флоренс предњачио. Виђен је и велики број фаулова.

У наставку, наш тим је играо у истом ритму и након 10 минута имао +7 (24:17).

Повезане вести

Leave a Comment