Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Павићевић: Не желимо да станемо

Своју трећу сезону у Црвеној звезди бележи централни бек, Саво Павићевић, који је у јануару 2014. године задужио Звездину опрему.

Павићевић иза себе има једну освојену титулу, а ове године је на прагу и друге. И то какве.

– Једног дана ће се причати о успесима које је Црвена звезда ове сезоне постигла, и који још нису завршени. Остаће уписано у историји клуба. Драго ми је што сам део тога. Рекорд по броју узастопних победа ми је тренутно најбитнији, знам да је неприкосновена Бенфика која има чак 29 везаних победа. Могуће је стићи их, зашто да не? Наравно, биће јако тешко. Али, ако наставимо да побеђујемо, могуће је. Наравно да ћемо и ми некад кикснути, али потрудићемо се да то буде што је касније могуће – започео је разговор Саво Павићевић.

Све се, на крају, сведе на 90 минута током којих фудбалери морају да докажу да су бољи од ривала. У суботу од 18 часова, црвено-белој чети на „црту“ ће изаћи Јагодинци.

– Све је то лепо, приче о рекордима, то ће остати запамћено. Али, најбитније је да ми останемо мирне главе и да не полетимо превише, јер нас већ у суботу чека екипа која се бори за опстанак и којој су бодови преко потребни. Нимало лака утакмица за нас. Они ће бити задовољни и бодом, а ми морамо да идемо на три. Волео бих да наставимо низ победа. Они ће изаћи затвореније, ми морамо бити стрпљиви, са жељом да добијемо сваки дуел. Променили су тренера. Добили су озбиљну екипу као што је ОФК Београд, и заиста нам неће бити лако – предвиђа Павићевић, и позива навијаче да дођу јер повода има много.

– Наравно, позивам навијаче да дођу, они су увек наш 12 играч, а сада их позивам да дођу и да заједно прославимо Звездин рођендан.

Саво Павићевић на Маракани проживљава можда и најлепше тренутке у каријери, која се полако ближи крају.

– Ни у сну нисам замишљао овакав завршетак каријере. Кад сам долазио у Звезду, била је специфична ситуација јер дуго нисмо узели титулу. Те године смо успели, а већ следећа сезона је била тешка јер смо имали јако подмлађен тим. Можда у том тренутку и није било реално да будемо прваци. Сада је већ знатно озбиљнија прича, историјски моменти се рађају, морамо још неколико утакмица да добијемо да бисмо причали о титули, чека нас озбиљан посао до краја сезоне, али верујем да можемо.

О људским квалитетима Саве Павићевића сведоче и млади играчи, који су му веома захвални на подршци. О искусном штоперу похвално су говорили кадети, Дејан Јовељић и Лука Илић, као и Вукашин Јовановић.

– Захваљујем се Вулету и желим му пуно среће у Зениту. Он је прави играч, прави момак и сигурно ће направити велике ствари. Гледао сам Звезда ТВ када су гости били Дејан и Лука, и тим момцима се захваљујем од срца. Увек гледам да будем ту за млађе играче или новајлије, да им се нађем за све што им је потребно. и помогнем им. Није лако бити тако млад у првом тиму, тешко им је да се прилагоде и навикну на нове ствари, и што се мене тиче, увек ћу се тако постављати све док сам ту – рекао је Павићевић.

Повезане вести

Leave a Comment