Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Симоновић: Покушаћемо да искористимо прилику уколико нам се укаже

Пред црвено-белима је још једно тешко гостовање у Истанбулу, овога пута против екипе Фенербахчеа, која води у Е групи ТОП 16 фазе, а Марко Симоновић је уверен да ће екипа искористити шансу уколико је буде имала на Босфору.

– Мислим да смо и пре Купа играли јако добро, показали завидну форму, добијали убедљиво екипе из АБА лиге, имали победе у Евролиги… Међутим, десио се тај лош дан. Екипа Партизана се добро спремила за ту утакмицу. Дигли смо се после тога и одиграли сјајну утакмицу против Ефеса, касније и добро одиграли у АБА лиги против Цибоне. Иде нам тешко гостовање Фенеру. Знате да нам они никако не леже. Треба да одемо тамо максимално растерећено, јер се до сада показало да ми јако тешко играмо против њих. Треба да се трудимо да одиграмо што боље можемо, да пробамо да још мало дигнемо наш ниво игре. Ако се којим случајем укаже прилика за неки повољан резултат сигурно ћемо покушати да је искористимо.

Рушила је Радоњићева чета бројне великане ове сезоне, али не и Фенербахче, који је славио двоцифреном разликом у сва три дуела.

– Не леже нам никако. Велики су, јаки, играју добро у транзицији. Знају да намештају игру, стварно су комплетна екипа, имају најбољег тренера и мислим да су један од најозбиљнијих кандидата за сам врх у Евролиги.

Следи расплет ситуације и у АБА лиги и у Евролиги, а Звезда је у доброј позицији у оба такмичења.

– Нама је Панатинаикос најбитнија утакмица и зато ћемо пробати да дигнемо форму кроз ту утакмицу. После тога нас чека изузетно битан период и тежак распоред. Цела сезона нам стаје у ових месец дана. Панатинаикос у Европи, одмах креће полуфинална серија плеј-офа против Цедевите. Добро се наместило за предност домаћег терена, мислим има још једно коло, али надам се да ћемо имати предност домаћег терена и креће борба за трофеје – истакао је Марко Симоновић.

Повезане вести

Leave a Comment