Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

СД Црвена звезда прославило 71. рођендан

Свечаност поводом 71. рођендана спортског друштва Црвена звезда, одржана је у медија центру стадиона „Рајко Митић“.

Тог 04. марта 1945. године, касније ће се испоставити светски гигант, направио је свој први корак ка стицању славе и бесмртности. Рођено је спортско друштво Црвена звезда, чији су спортисти и радници из године у годину исписивaли нове странице историје. Данас, 71 годину касније, о величини Црвене звезде сведоче и сви спортисти, шампиони и људске величине, које су се нашле у истој происторији, како би сви заједно обележили овај најважнији дан у години.

Председник Скупштине спортског друштва, Петар Шкундрић, обратио се присутнима и изнео податке о броју освојених трофеја током претходне године.

– Привилегован сам што могу да честитам 71. рођендан навијачима, и деци која воле Црвену звезду и њен сјај од првог тренутка. Протекла година је била богата за Звезду, освојили смо 21 трофеј у сениорској конкуренцији, и још 16 у млађој, и достигли укупну цифру од 612 националних трофеја – рекао је између осталог Шкундрић, и додао да му је посебно драго због победничког низа фудбалера, најавивши их као лауреате наредне године.

Као и сваке године, и ове су додељене награде за најуспешније спортисте у многим категоријама. Тако су тренер Црвене звезде, Миодраг Божовић, и фудбалер Марко Грујић, добили специјално признање „црвено-бело срце“. Најбољи пионири спортског друштва су Аљоша Петровић (карате) и Ана Радуловић (пливање), док је најбољи пионирски клуб – атлетски клуб. У категорији кадета, признања су добили Марко Антић (куглање) и Тијана Милојевић (одбојка), као и кошаркашки клуб. Најбољи јуниори претходне године били су Никола Радосављевић (карате) и Мина Ђорђевић (кошарка), односно тениски клуб. Млађи сениори – Никола Ребић (кошарка) и Милица Николић (џудо), добили су признања у овој категорији.

За најбољег спортисту проглашен је капитен КК Црвена звезда, Лука Митровић, а најбоља спортисткиња је Зорана Аруновић (стрељаштво). Награда за најбољег тренера уручена је Дејану Радоњићу, а кошаркашка секција је проглашена за најуспешнију у претходној години.

Милош Брадић је добио признање за најбољег тренера младих (женски ватерполо), а специјална признања додељена су кик бокс, клубу, карате клубу и рукометном клубу.

Награду за животно дело освојиле су Вера Недељковић (шах) и Снежана Зорић (кошарка). Осим Марка Грујића и Миодрага Божовића, награду за „црено-бело срце“ добила је и Наташа Ковачевић (кошарка).

За медијске личности године изабрани су Сања Илић и Љубивије Ршумовић, док је пословни партнер године компанија „Гаспром“.

Повезане вести

Leave a Comment