Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти успешно кренули у одбрану титуле тријумфом против вечитог ривала

Београдски рагби клуб Црвена звезда тријумфално је почео нови шампионат Србије. Црвено-бели су савладали Партизан у вечитом дербију резултатом 16:3 и уписали прве бодове у сезони.

Меч у коме су црно-бели формално били домаћини одигран је на Звездином терену на Ади, а публика је у солидном броју дошла да ужива у правом рагбију и на крају је могла да прослави још један тријумф црвено-белих, који су у последње време заређали са успесима против Партизана у готово свим спортовима.

Сама утакмица била је врло тврда и неизвесна током првог полувремена, о чему сведочи и мали резултат (3:3). У наставку су црвено-бели врло брзо стижу до предности након продора Николе Арсића, који је постигао једини есеј на мечу. Од тада је бранилац титуле доминирао тереном, док екипа Партизана није имала прави одговор, за разлику од првог дела сусрета, када су пружили велики отпор. Борис Мартић је реализовао све шутеве, шампион је однео превагу и заслужено славио на премијери нове рагби 15 сезоне у Србији. Сусрет је протекао у коректној игри обе екипе, а Звездини рагбисти су зарадили два жута картона због високог обарања.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:16 (3:3)

Игралиште на Ади Циганлији. Гледалаца: 100. Судија: Дејан Штиглић (Београд). Партизан: Предојевић – казна 11. Црвена звезда: Арсић есеј 44, Мартић претварање 45, Мартић – казне 6, 50. и 80.

ПАРТИЗАН: Станић, Медић, Љубичић, Ничић, Прерадојевић, Ненадовић, Младеновић, Крстић, Радић, Љубичић, Ђукић, Радека, Дејановић, Петровић, Дејановић, Јоксимовић, Спасеновић, Димић, Сретеновић, Срећковић, Максимовић, Глишић, Николић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Белић, Миовчић, Сретеновић, Радић, Јоксимовић, Кеглић, Арсић, Мартић, Недељковић, Јанковић, Војводић, Александар Ђорђевић, Марко Васић, Кајан, Бандука, Мађановић, Јаћимовић, Идризовић, Ивановић, Бућан.

Следећи меч шампион Србије игра на гостовању против Војводине у Новом Саду последњег викенда марта месеца, јер ће у међувремену наступити пауза у шампионату због утакмица у Купу Регија.

Повезане вести

Leave a Comment