Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти освојили Супер куп Србије

Први пут у својој историји рагбисти Црвене звезде успели су да освоје Супер куп Србије и то на феноменалан начин, тријумфом против Дорћола резултатом 30:0 на стадиону Спортског центра Инге на Звездари.

Екипа Дорћола је дуго владала српским рагбијем 13, од 2001. године, а РЛК Црвена звезда је први клуб који је успео да помути њихову славу и прекине њихов дуги низ освајања трофеја тријумфом у финалу плеј-офа 2014. године са 36:26 и то на гостујућем терену. Међутим, Дорћол је прошле године успео да се врати на трон и освоји све трофеје на домаћој сцени.

На отварању нове сезоне Звезда је успела да елиминише Партизан у полуфиналу, а затим стигне до свог првог трофеја у Супер купу Србије и то несвакидашњим резултатом против великог Дорћола, који се до само пар сезона није могао ни замислити. Оба тима нису могла да рачунају на неколико важних играча због проблема са повредама. Дорћолу су недостајали Далибор Вукановић, Стефан Недељковић, Димитрис Дајч, Стеван Стевановић, Радован Тајсић и Далибор Самарџић, док за Црвену звезду нису играли Милош Зоговић, Велибор Срећковић и Слободан Манак.

У таквој ситуацији црвено-бели су се много боље снашли. Блистао је Владислав Дедић, а велику подршку имао је у својим саиграчима. Вук Штрбац, Војислав Дедић, Рајко Трифуновић и Ненад Жујић били су на висини задатка за историјско прво освајање трофеја у најмлађем српском рагби 13 такмичењу.

Тим који ће бити златним словима уписан у клупску историју као први освајач Супер купа Србије чинили су: Милош Ћалић, Војислав Дедић, Владислав Дедић, Вук Штрбац, Рајко Трифуновић, Драган Васиљевић, Петар Милановић, Марк Пулен, Ненад Жујић, Никола Вулић, Миодраг Томић, Милош Костадиновић, Младен Ранђић, Иван Ђорђевић, Денис Ченгај, Ненад Салијевић и Александар Предојевић.

ДОРЋОЛ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:30 (0:8)

Eсеји: Трифуновић 4. минут, Штрбац 39, Владислав Дедић 45. и 53, Жујић 69. и Војислав Дедић 73. Голови: Владислав Дедић 3.

ДОРЋОЛ: Аврамовић, Лазин, Мора, Влаховић, Миладиновић, Божовић, Човановић, Алексић, С. Вукановић, Деветак, Станић, Петровић, Радић. Резерве: Којић, Булајић, Митровић, Ковачевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Штрбац, Трифуновић, Милановић, Васиљевић, Ченгај, Пулен, Војислав Дедић, Вулић, Владислав Дедић, Жујић, Томић, Костадиновић, Ћалић. Резерве: Салијевић, Ранђић, Ђорђевић и Предојевић.

Повезане вести

1 comment

Goran мар 7, 2016 at 14:09

Bravo samo cepajte 🙂

Reply

Leave a Comment