Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкашице дочекују Суботичанке

Црвено-беле одбојкашице угостиће НИС Спартак из Суботице у одложеном мечу 17. кола Суперлиге. Утакмица је првобитно планирана за петак, 4.март, али је померена за среду на захтев тима из Суботице, због болести великог броја играчица. Звезда је поражена у претходних седам мечева, и претпоследње коло регуларног дела првенства биће једна од последњих прилика за победу у првом делу 2016.

Дуели између црвено-белих и Суботичанки годинама су једни од најквалитетнијих у домаћем такмичењу. НИС Спартак и ове године има тим за високе домете, победили су екипе које заузимају прва два места на табели – ТЕНТ и Визуру. Тренутно се налазе на четвртој позицији (10 победа, шест пораза уз 30 бодова) и вероватно ће на том месту дочекати плеј-оф. Екипа коју предводи Радован Дабић у свом саставу има више играчица које могу да „искоче“ и преломе меч. Пре свега, ту је примачка дијагонала Цветићанин-Олуић, а одлично их прати млада Милена Рајлић, која игра на позицији коректора. Додатан квалитет тима са севера Србије је Емилија Антанасијевић, 22-двогодишњи техничар који годинама успешно огранизује игру НИС Спартака.

Мирјана Мусулин још увек чека на победу као главни тренер Звездиних одбојкашица. Повреде су утицале на резултате, па су се редом низали порази – Визура, МД Зрењанин, Динамо, ТЕНТ, Железничар, Јединство СП (Куп), Јединство Ужице. Анастасија Секулић није довољно опорављена, Бојана Миленковић улази у форму, па ћемо до краја сезоне вероватно гледати припреме за наредну годину и покушај повратка на водећа места. До краја регуларног дела одбојкашице очекује још гостовање у Старој Пазови (12. март), а потом следи плеј-оф, у који ће Звезда, како сада ствари стоје, ући са осме позиције.

Убрзо после краја утакмице са Суботичанка, на терен хале на Бањици изаћи ће и Звездини одбојкаши, који дочекују Раднички. Ово ће бити одлична прилика за све љубитеље одбојке да испрате оба наша тима и помогну им да забележе победе.

УСЦ ,,Вождовац“, среда, 9.март 2016: 17.00 – Црвена звезда – НИС Спартак, 19.30 – Црвена звезда – Раднички.

Повезане вести

Leave a Comment