Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши против Радничког за „оверу“ првог места

Црвена звезда је у серији од петнаест узастопних победа, а у среду ће имати прилику да обезбеди прву позицији пред плеј-оф. Противник у том мечу ће им бити крагујевачки Раднички.

Одбојкашки клуб Раднички из Крагујевца је основан 1945. године, а учествовали су у свим лигама старе Југославије. Након распада државе, клуб се неко време такмичио у нижим ранговима такмичења, а у сезони 2003/04 су обезбедили учешће у најјачем рангу домаћег такмичења, и од тада играју у друштву најбољих. Убрзо су постали један од најбољих клубова у Србији, па се могу похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и четвртфинала Купа ЦЕВ. Због слабе финансијске ситуације више нису у прилици да се боре за највиши пласман, већ се углавном боре за опстанак. Тренутно су седми у Лиги са скором од шест победа и десет пораза. Тријумф у прошлом колу над већ прежаљеном Инђијом им је олакшао посао у борбу за очување суперлигашког статуса, пошто тренутно имају победу више од Рибнице и Клека, али и даље нису сто посто сигурни.

Пред овај меч, за званични сајт Одбојкашког клуба Црвена звезда, своја очекивања је изнео Немања Јаковљевић:

„Веома би нам значило да и ову утакмицу, као и претходне, решимо у своју корист и освојимо три бода, па тако осигурамо прво место. Сигурно је да смо квалитетом боља екипа од Радничког. Свакако да нећемо олако ући у утакмицу, већ ћемо се јако добро припремити. Пробаћемо да већ у среду осигурамо прво место пред плеј-оф и на тај начин стекнемо предност домаћег терена пред саму завршницу првенства.“

Позивамо све навијаче да дођу сутра на утакмицу и помогну нашој екипи да дође до нове победе. Пре њиховог меча (у 17h) наступају и наше одбојкашице, што је разлог више да се сутра оде до Бањице.

Идемо до нове победе!

XVII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Раднички (Кг),

УСЦ „Вождовац“, среда, 09. 03. 2016. године, 19:30h

Повезане вести

Leave a Comment