Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Ивана Ерац у недељу исписује историју Црвене звезде

Фудбалерке Црвене звезде у недељу почињу други део шампионата Србије утакмицом против суботичког Спартака. Меч се игра на главном терену стадиона “Рајко Митић“ са почетком у 14 часова, а обележиће га велики јубилеј првог Звездиног капитена у клупској историји.

Наиме, до ове сезоне вођа црвено-белих девојака, Ивана Ерац, према нашим подацима, одиграће јубиларну 100. такмичарску утакмицу у Звездином дресу и тако постати прва фудбалерка којој је то успело од 2011. године када је Црвена звезда формирала свој женски фудбалски тим.

Двадесетчетворогодишња фудбалерка је од првог дана у клубу, а до сада је на 99 такмичарских утакмица за црвено-беле постигла и девет погодака. У сезони 2011/12 забележила је 20 наступа уз два гола (17-1 у првенству и 3-1 у купу), сезону касније такође је била међу најстандарднијим играчицама са 21 одиграним сусретом уз три постигнута гола (19-2 у шампионату и 2-1 у купу), док је у сезони 2013/14 уписала 22 утакмице (19 лигашких и три у купу). Минуле сезоне је на 23 меча два пута погодила мрежу (19-1 у Супер лиги и 4-1 у Купу Србије), а ове сезоне је одиграла свих 13 сусрета (12 у првенству и један у купу) и два пута се уписала у стрелце.

zzzzzzzzzzz11892212_886197514805544_7223836839237801711_n

Свесни су у клубу да црвено-беле после киксева у јесењем делу ни ове сезоне неће моћи да се упусте у шампионску трку, па тренер Дарко Стојановић безбрижно дочекује предстојећи дерби са саставом из Суботице, који у овој декади скупља пехаре на домаћој сцени.

– Растерећени чекамо меч, нема притиска победе. Познајемо се добро, нема непознаница. Спартак је фаворит, али имамо млад тим спреман да се надиграва.

Екипа је у односу на први део сезоне остала без једне од узданица Кристине Пантелић, која је каријеру наставила у Француској, али тријумф од 13:0 у осмини финала Купа Србије против Полета у Сивцу претходне седмице наговештава да су црвено-беле и даље врло јаке за домаће услове.

– Слабији смо, али девојке заслужују пуну пажњу, пружићемо шансу младим фудбалеркама. Здравствени билтен је добар, али не можемо да рачунамо на Јовану Миладиновић, Јовану Агбабу и Марију Ђуровић – истакао је Звездин стратег. Иначе дерби меч 13. кола између Црвене звезде и Спартака проглашен је за утакмицу високог ризика због бурне прошлости и великог ривалства, па је из тог разлога одлучено да се сусрет одигра на главном терену нашег највећег стадиона, а не на помоћном, где су црвено-беле константно наступале претходних година и ове сезоне.

                        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК

                 13. КОЛО ПРВЕ ЖЕНСКЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ

                          НЕДЕЉА, 20. МАРТ 2016.

       СТАДИОН РАЈКО МИТИЋ – БЕОГРАД, 14:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment