Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звезда „потписала“ 16 својих дечака!

Потписи уговора са омладинцима.

Звезда има будућност!

Овом реченицом би се могао прокоментарисати данашњи дан и дешавања на стадиону „Рајко Митић“. На сајту фудбалског клуба објављена је сјајна вест.

ФК Црвена звезда је са седам фудбалера из Омладинске школе потписао професионалне уговоре, односно са девет фудбалера стипендијске уговоре. Представницима медија обратили су се спортски директор Црвене звезде, Блажа Раосављевић, односно тренери дечака који су од данас професионалци, а који их најбоље познају.

– Као што смо и најављивали, желимо да се наш клуб ослања на сопствене снаге, на децу која су поникла у Омладинској школи Црвене звезде. То управо спроводимо, и надамо се да ће ови момци који су данас овде са нама временом постати велике фудбалске звезде. Да не верујемо у њих, не бисмо ово данас ни радили. Директор Драган Младеновић је због болести оправдано одсутан, а мислим да би пре свих он требало овде да седи данас, јер су то његова деца. Данас потписујемо професионалне и стипендијске уговоре, а осим момака који су данас овде, озбиљно рачунамо и на наше фудбалере који тренутно играју на позајмици у Бежанији – рекао је спортски директор, Блажа Раосављевић.

Небојша Стаменковић је тренер који је провео доста времена уз омладинце Црвене звезде, и који је најпозванији да прокоментарише овај њихов веома значајан корак у каријери.

– Желим да честитам овим момцима потписивање уговора. Много нам је драго што клуб и даље наставља праксу потписивања уговора са нашим талентованим дечацима. Показало се и на примеру Јовановића, Грујића, Јовића, да клуб и те како може да се ослони на наше дечаке. Момци који су потписали уговоре имају обавезу да се наметну, да покажу више од других, и да својим односом и приступом подигну целу селекцију на још виши ниво – рекао је Небојша Стаменковић.

Његов колега, Огњен Короман, предводник је кадетске селекције која је такође клубу дала нове професионалце, односно стипендисте.

– Хтео бих да честитам момцима на потписивању уговора. Прошао сам све што ви сада пролазите, и знам да је ово за вас још једна обавеза да још више радите и дајете клубу. Пред вама је велика будућност, а ми смо ту да вам помогнемо да постанете првотимци. Већина играча рођених 1999. који су потписали уговоре су већ пребачени у омладинце. Тренирају са њима и већ су постали битни играчи у тој селекцији. Надам се да ће тако наставити и да ће бити убрзо и у првом тиму – рекао је Огњен Короман.

Селекција која је током јесени била најубедљивија је селекција млађих кадета, а њихов тренер, Никола Пуача, такође је био веома задовољан.

– Мени је лично велико задовољство и част, и желео бих да им и званично честитам на овом догађају који ће вечно памтити. Мислим да је ово само један од показатеља да су на правом путу и да треба да наставе да тренирају и да се понашају као до сада. Ја се иксрено надам да ће у скоријој будућности још неки момци из ове генерације бити овде, јер верујем да то заслужују – рекао је Никола Пуача.

Након свечане церемоније и фотографисања, медијима су се обратили и голман Александар Станковић, односно везиста Стефан Ковач.

– Велика ми је част што сам потписао професионални уговор са Црвеном звездом, и стварно сам срећан због тога. То ми је мотив да још боље тренирам, и такође бих се захвалио свим људима у клубу, као и тренерима који су ме тренирали. Екипа ме је на припремама сјајно прихватила, и даље тренирам са првим тимом. Потребно је мало времена приликом преласка у први тим да се навикнемо, пре свега физички, али како време пролази, све је лакше – рекао је Станковић.

Стефан Ковач је још као капитен пионира присуствовао конференцији за медије, а данас, неколико година касније, постао је професионалац.

– Желео бих да се захвалим породици која ме подржава свих ових година, као и свим тренерима који су ме тренирали. Такође и директору Драгану Младеновићу и Управи која ми је указала поверење, а ја ћу то поверење покушати да оправдам на терену. Надам се да ћу у блиској будућности заиграти за најтрофејнији српски клуб – рекао је Ковач.

Порука је јасна – Црвена звезда ће наставити да живи уз фудбалере који су поникли у њеним редовима.

Професионалци:

Лука Аџић, (1998) – офанзивни везни;
Петар Милић (1998) – бочни нападач;
Александар Станковић (1998) – голман;
Лука Илић (1999) – офанзивни везни;
Дејан Јовељић (1999)- централни нападач;
Стефан Ковач (1999) – дефанзивни везни;
Стефан Михајловић (1999) – офанзивни везни;

Стипендисти:

Андрија Црнадак (1998) – дефанзивни везни;
Саша Перић (1999) – везни;
Немања Томашевић (1999) – крилни нападач;
Радивој Босић (2000) – офанзивни везни;
Жељко Гаврић (2000) – офанзивни везни;
Марко Јанковић (2000) – централни бек;
Милош Гордић (2000) – голман;
Милан Шикањић (2000) – централни нападач;
Никола Веселиновић (2000) – централни нападач;

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 01:25

gledao sam neke klipove sa ovim klincima i mogu reci da mi se najvise svidja ovaj Kovac…podseca me na Plavsica igra bro i prefinjena tehnika

Reply
CZovac мар 11, 2016 at 00:57

Sve je ovo lepo, ali nazalost nas mora da interesuje samo krajnji produkt, a to su igraci za prvi tim. Nadam se samo da momci nisu suvise ponosni da odu u Bezaniju ili Kolubaru da tamo steknu minute kada za to dodje vreme.
Suvise mnogo klinaca je proslo ove ugovore, a da su A tim videli samo dok su im dodavali lopte na utakmici ili treningu.
Srnic je jedna sveza opomena, da ne moramo da otkupljujemo nasu decu nazad.
Voleo bih da mi neko kaze, ako zna, koliko imamo igraca pod ugovorom. Tu mislim na prvi tim, pozajmljene igrace kao i ove nove „ugovorce“ u omladinskom pogonu.

Reply
@pera мар 11, 2016 at 00:26

U pravu si druže, jedina olakšavajuća okolnost da se defanzivci mogu kupiti za znatno manje pare nego vezni ili napadači, ali ipak bilo bi bolje da ih imamo i našoj školi. Pozdrav

Reply
pera мар 10, 2016 at 23:24

Pada u oči da ovde nema halfova što je prosto neverovatno za naš klub koji je dao u poslednje vreme mnogo ovakvih igrača. Podsetio bih ljude iz kluba da sam skoro pisao o ideji da se na leto organizuje fudbalska akademija Crvena Zvezda kao pokazni turnir mladjih kategorija gde bi klub pozvao one igrače koje su treneri mladjih kategorija zapazili u drugim klubovima iz Srbije i regiona iliti skautirali. Mislim da je ideja na mestu jer je puno dece van Beograda koju treba na vreme dovesti u klub. Mislim da bi klub lako našao sponzore za pokroviteljstvo ovakve akcije a dobio mnogo.

Reply

Leave a Comment