Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Уз подршку са трибина до заједничког тријумфа

У оквиру десетог кола Топ 16 фазе Евролиге, кошаркаше Црвене звезде Телеком очекује сусрет са грчким великаном, Панатинаикосом, у петак од 20 часова у „Комбанк арени“.

Црвено-бели се тренутно налазе на четвртом месту у групи Е са победом мање од трећег Панатинаикоса који се налази у одличној серији са пет везаних победа и меч у петак ће бити прави спектакл за домаћу публику. Српском шампиону ће бити преко потребна енергија са трибина, поготову што се црвено-бели налазе у пакленом ритму с обзиром на густину распореда у наредних месец дана.

На изузетно посећеној конференцији за новинаре, присутнима се обратио тренер Дејан Радоњић који је изјавио да је грчки тим у изузетној серији и да долазак нових играча сигурно прави разлику у евролигашким мечевима, али да ће уз подршку домаће публике покушати да парирају 40 минута:

„Панатинаикос нам долази у Београд, играмо сутра меч против екипе која је сада у једном изванредном статусу, и због пет везаних победа у Евролиги и због низа победа у домаћем првенству, освојеног Купа. То довољно говори у каквом су статусу, и ту сад не треба много да се троше речи. Екипа која је имала квалитет и пре него што је дошло до ангажовања нових играча. Ангажовањем и довођењем појачања направљен је још један додатни искорак код њих. Наравно то се одмах могло видети у дуелима у Евролиги где су у овом саставу који ће бити сутра против нас, нанели први пораз Фенербахчеу у ТОП 16, у Малаги били изузетно доминантни. Сигурно да ће имати много тога да покажу у наставку такмичења. Мишљења сам да имају пуно разлога да са оптимизмом очекују четвртфинале, а можда и више од тога. Понављам, екипа која је била веома квалитетна и пре доласка нових играча, који су значајно утицали на још квалитетнија издања екипе из Атине, екипе Панатинаикоса, вишеструког првака Европе са играчима који ће сутра изаћи на паркет, а који су били актери освајања тих титула. На нама је један велики задатак да добром игром парирамо екипи Панатенаикоса, да покушамо да још једном направимо подвиг, против тима који сигурно сада је бољи него у том дуелу, који смо играли у Атини. За то ће нам бити потребно да будемо на горњој граници наших могућности, да будемо и сконцентрисани и одговорни, да играмо паметно, да 40 минута парирамо Панатинаикосу, и великом квалитету који они поседују. Наравно, знамо да већ данима је  прича око нашег терена који ће бити препун наших навијача, који ће нам улити додатну снагу да заједнички покушамо да славимо против великана европске кошарке. Здравствено стање је добро, надам се да ће тако остати до сутра увече.”

Меч у „Комбанк арени“ почиње у петак у 20 часова и овим путем КК Црвена звезда Телеком апелује на своје навијаче да дођу што раније у Арену и избегну гужву на улазима.

Повезане вести

Leave a Comment