Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице у Старој Пазови за крај регуларног дела

Одбојкашице Црвене звезде гостоваће екипи Јединства у оквиру 18. и уједно последњег кола регуларног дела Суперлиге. Црвено-беле оствариле су тек прву победу у 2016. у прошлом коло, пошто су на домаћем терену савладали НИС Спартак са 3:2, па у мало бољем расположењу путују у Стару Пазову.

Јединство из Старе Пазове има одличну сезону за собом – скор 13-4 уз 39 бодова и треће место у домаћем првенству и прво финале Купа у историји клуба. Тренер Јово Цаковић и његове изабранице два пута су ове сезоне надиграле црвено беле – 3:0 у Суперлиги и 3:1 у полуфиналу Купа. Највише проблема у тим мечевима Звезди су правиле Сара Саркаџија (17 и 15 поена) и Ивана Мрдак (16 и 12 поена). Ту је још и леворука Марија Јовановић, која већ други сезону заредом игра на високом нивоу и предводи свој тим. Бивша играчица Звезде, Сара Војнић-Пурчар, тренутно брани боје клуба из Старе Пазове.

Мирјана Мусулин остварила је своју прву тренерску победу у црвено-белом и сигурно да ту неће стати. Весна Читаковић-Ђуришић преселила се у Италију и до краја сезоне браниће боје Фопапедретија из Бергама. Звезда не може даље од седмог места пред плеј-оф (уз победу над Јединством или пораз Динама у Ужицу), али би евентуална победа доста значила младој екипи.

Утакмица у ХС ,,Стара Пазова“ на програму је у суботу, 12. марта са почетком у 19ч.

 

Повезане вести

Leave a Comment