Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Лазић: Наредних 20 дана су кључни

Бранко Лазић, капитен Црвене звезде у одсуству Луке Митровића, свестан је да његов тим очекује велика борба за победу против екипе из Атине и чињенице да се само максималним фокусом на меч и ривала може доћи до жељеног исхода.

– На нама је да останемо мирни, да се сконцентришемо на то да изађемо и пружимо максимум и пробамо да забележимо те бодове и нову победу која нам пружа корак ближе ка ТОП 8 фази.

Панатинаикос је са новим играчима од последњег дуела са Звездом заиграо као препорођен.

– Подигли су форму од нашег последњег сусрета. Биће доста тешко, али верујем да ћемо уз помоћ навијача и Арене успети да то изнесемо и славимо на крају.

Лазић је био део Звездиних тимова који су побеђивали Панатинаикос и прошле сезоне у Београду и ове у Атини када је сјајно одиграо и убацио 11 поена уз одличан шут (1/1 за два, 2/3 за три поена и 3/3 са линије слободних бацања).

– Не бих толико да се осврћем на те две претходне победе. Свака утакмица је била прича за себе. Прошле године смо добили са пола коша у последњим секундама. Ове године смо их такође победили мање-више доста лакше него што смо очекивали, али овај сусрет ће бити знатно тежи због форме у којој се они тренутно налазе, тако да све испод нашег максимума и концентрације током 40 минута неће бити довољно за победу.

Као и увек Лазић ће имати пуне руке посла и дуела у одбрани.

– Биће доста наравно, али ништа мање него на неким другим утакмицама. Сви смо добили неке задатке које морамо да испунимо, почев од мене, као што сам рекао мораћемо да пружимо максимум за победу.

Звезда се враћа у Арену.

– После дужег времена играмо у Арени. Сигурно ће бити много веће узбуђење него иначе, али навикли смо. Доста смо мењали хале ове године. Први пут смо чак играли и у Вршцу. Промена хале неће толико утицати. Уз помоћ навијача успећемо да изнесемо и те промене.

Победа би шампиона Србије и АБА лиге знатно приближила ТОП 8 фази.

– Искрено, идемо од утакмице до утакмице. Не размишљамо баш толико у напред, с обзиром да после ове утакмице креће полуфинална серија у АБА лиги. Једноставно ових наредних 20 до месец дана креће та серија тешких утакмица. Мораћемо да будемо на свом максимуму и да покушамо да изнесемо све то јер су наредних 20 дана кључни. Покушаћемо да остваримо циљеве које смо зацртали – закључио је борбени бек Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment