Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда све ближа четвртфиналу, ПАО пао у Арени након драме!

Немања Дангубић

Црвена звезда је и други пут у ТОП 16 фази Евролиге савладала Панатинаикос, након сјајне игре у другом полувремену, пре свега у трећој четвртини, и дошла до треће позиције у групи, али и пришла корак ближе пласману у најбољих осам у Европи!

Наш тим је практично добијен меч увео у праву драму, тако што је од бацања за осам поена разлике и +7 дошао до свега +1. Ипак, у невероватној завршници, Звезда је славила!

10. коло ТОП 16 фазе Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ПАО 69:67 (10:18, 18:13, 25;11, 16:25)

Комбанк арена
Гледалаца: 18 150
Судије: Рижук, Лотермозер, Конде

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 19п, 4ск, Ребић, Дангубић 9, Лазић 2, Мицић 6, Тејић, Симоновић 2, Гудурић 2п, 3ск, 2ас, Јовић 4п, 5ск, 6ас, Милер 16п, 5ск, Цирбес 6п, 5ск, Штимац 3п, 3ск

ПАО: Хајнс 5, Павловић 7, Јанковић, Фоцис, Радуљица 11, Фелдејн 4, Дијамантидис, Гист 9, Калатес 5, Кузмић 5, Вилијамс 17, Хантер 4

Звезда је лоше почела утакмицу, Грци су након почетних 6:2 за наш тим водили константно, до полувремена, а након -9, Звезда је некако успела да дође до свега три поена заостатка. А онда – експлозија пред 18 150 људи! Звездина трећа четвртина, тако карактеристична за прошлу сезону, у којој је наш тим дошао до чак 11 поена предности. Настављена је серија и у последњем делу, па је кош Мицића донео 55:42. А онда, велики пад.

Гости су дошли до изједначења, серијом 13:0, имали и нападе за вођство, али је наш тим захваљујући трезвеном Кинсију успео да опет стекне четири коша предности. У финишу, наша екипа долази до +6, Цирбес иде на линију пенала, погађа једно, а затим фаулира Радуљицу, који са 2+1 доноси само четири поена заостатка. Након тајм-аута, Дангубић предаје лопту у руке гостима, Гист погађа тројку за 63:64, a Звездин бек бива фаулиран. Под великим притиском, погодио је два бацања, Калатес потом промашио једно, пошто је Радоњић одлучио да се прави фаул, а Милер запечатио судбину зелених.

Звезда сада има скор 6:3, колико и Грци, Ефес има 4:6, а Дарушафака 3:7. Испред нашег тима је Локомотива са 7:2. Уз то, Звезда има бољи међусобни скор са Ефесом и Грцима, и убедљиву победу из Београда над Русима.

ТОК МЕЧА

4/4 (16:25)

Наш тим је преко Мицића стигао и до +13 на самом старту 4/4! Ипак, Грци су кренули свим снагама да покушају да се врате у меч, јер времена није било много, па су убрзо великом серијом дошли до -5. Звезда је била веома лоша у нападу и изгубила неколико лопти. На +2, досуђен је неспортски фаул над Гудурићем, али је он промашио оба пенала, а затим и Кинси тројку, па је ПАО преко Вилијамса стигао до изједначења, серијом 13:0!

Коначно је Милер погодио, за +2. Гости су промашили напад, па потом и два слободна бацања за вођство пре тога, а потом је Кинси убацио два пенала, за +4. Звезда је са том предношћу ушла у последња два минута.

Кинси је наставио да решета и донео +6 на нешто више од минут до краја! Одличном одбраном, наш тим је стигао до напада за +8, али је Цирбес погодио само један пенал, а затим и фаулирао Радуљицу, који је погодио уз фаул. На +4, Дангубић је предао лопту у руке Грцима, а Гисти погодио тројку.

Ипак, Немања је погодио два пенала, потом Калатес промашио једно, а Милер потврдио победу наше екипе!

3/4 (25:11)

Звезда је сјајно отворила 3/4 и дошла до вођства, и поред техничке грешке. Кинси, Милер и Јовић су сјајним потезима подигли и публику на ноге, а свом тиму донели +4. Кузмић је смањио, а онда Дангубић тројком вратио предност.

Звезда је на половини трећег дела већ била на +8 (43:35).

Кинси је блистао и дошао до 15 поена у 26. минуту, а свој тим одвео на +9. Радуљица га је касније ударио у блоку, па је Звездин крилни играч морао да напусти игру, а наш тим је преко Мицића дошао до +9.

Након тога, Гудурић и Милер су у финишу погађали, а Звезда дошла до двоцифрене предности!

ПОЛУВРЕМЕ

Након 20 минута, Грци воде у Арени, резултатом 31:28.

Сем почетних 6:2 за Звезду, гости су водили током читавог првог полувремена, у којем је Звезда практично подједнако погађала са пенала и из игре. ПАО је имао девет поена предности у неколико наврата, али је у финишу првог дела наш тим смањио на само три поена заостатка.

Навијачи Звезде су се опростили од Драгана Николића. Пре утакмице, навијачи су аплаузима поздравили селектора Србије и тренера Грка, Александра Ђорђевића.

2/4 (18:13)

Звезда је лоше ушла и у други део меча, а Грци су отишли на +9. Након тога наш тим је заиграо нешто боље, али је наставио да промашује слободна бацања, па није успео значајније да се примакне гостима. Тројком Гиста уз фаул Милера ПАО је на четири минута пре краја првог полувремена стекао девет поена предности.

Проблем за Звезду је током читавог првог полувремена био шут из игре, па су наши момци практично све време имали половину постигнутих поена са пенала, а половину из шутева за два и три.

Кинсијева тројка донела је заостатак од пет поена, али црвено-бели нису никако успевали да остваре потпун прикључак. У самом финишу, наш тим је преко Цирбеса смањио на три поена минуса.

1/4 (10:18)

Веома чврсто се играло на самом старту, а у првих пет минута само по један кош из игре су постигле обе екипе, а Звезда је водила са 6:2. Ипак, гости су направили серију и дошли до предности, а наш тим остао са свега два поена из игре (Дангубић).

У финишу, гости су успели да се одлепе на великих 16:9, а Дијамантидис је промашио два шута за +10. Грци су направили четири фаула веома рано, али наш тим то није искористио на прави начин.

На крају 1/4 било је 10:18, уз само пет поена Звезде из игре.

————————————

 

НАЈАВА

Црвена звезда вечерас у Комбанк арени дочекује грчки ПАО, у 10. колу Евролигу, у утакмици која може бити одлучујућа, али не и пресудна, у борби за четвртфинале елитног такмичења.

Наша екипа је у првом мечу славила у Атини, без већих проблема, али је ПАО од тог сусрета, забележио још два пораза, а затим и победио у петнаест везаних утакмица. У том периоду они су се додатно појачали и више нису иста екипа. Грци имају пет везаних победа у Евролиги и освојен Куп прошлог викенда.

Звезда је за то време успела да се пробије на друго место у АБА лиги, али и оствари одличну позицију у Евролиги.

У претходне две сезоне, Звезда и ПАО су играли чак четири пута. Прва три пута славили су Грци (једном након продужетка, у Пиониру, и два пута у Атини), а онда је наш тим забележио две узастопне победе. Прошле сезоне је Блажич у финишу дигао Пионир на ноге, а ове зиме је Звезда победила и у Атини.јака

Звезда, ПАО и Ефес, по свему судећи, боре се за два места у чевртфиналу, пошто су Локомотива и Фенербахче на прве две позиције, док Дарушафака вреба из доњег дела табеле.

Aрена ће бити препуна, чекамо победу Звезде…

 

Повезане вести

11 comments

rene artoa мар 11, 2016 at 23:22

BRAVO DOKTORI U TOP OSAM SA NAJMANJE TRECEG MESTA!! GUDURA NE SEKIRAJ SE OVO JE BIO SAMO LOS DAN, SAMO CEPAJ DALJE I NE OKRECI SE NA OVE KOMENTARE!!!

Reply
Mississauga мар 11, 2016 at 22:27

Smradonjic.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 21:43

prossto imaju wiliamsa a mi nemamo ni pola igraca…steta

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 21:40

do mojega..ja ih pohvali a mi puko smo kao bas

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 21:24

cim pocnem da ih kritikujem odmah pocnu da igraju…samo napreddd

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 21:01

kako smo igrali rezultat je kao da vodimo sa 10

Reply
josif мар 11, 2016 at 20:58

Igraci bez samopouzdanja,trener kao po obicaju izgubljen,sami smo sebi stvorili pritisak i zbog toga cemo izgubiti.Pao uopste nije bolji,samo ce iskoristiti nase greske i neznanje mutavog na klupi.Pozz.MKD

Reply
zemunac1976 мар 11, 2016 at 20:56

Pao losa ekipa? Zamenili 2-3 igraca,dobili 5 utaica za redom,uz Fener najbolju formu imaju..decko veze ti nemas sa kosarkom..predji na bocanje

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 20:53

ovaj pao je losa ekipa a mi smo neznalice obicne..guduric 4 suta i 4 promasaja..vidi se da nemamo jednog prosecnog igraca da ih razvalimo..sve u svemu bedna igra

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 11, 2016 at 20:22

nevidjena katastrofa..al ce da nas ponize

Reply
italy мар 11, 2016 at 22:21

Pobedismo bogu hvala!

Reply

Leave a Comment