Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Одбојкаши против Клека у последњем колу регуларног дела сезоне

У последњем колу пред плеј-оф, одбојкаши Звезде ће гостовати екипи Клека. Црвено-бели су већ раније обезбедили прву позицију, па овај меч за њих неће имати резултатски значај. И поред тога, црвено-бели су спремни да пруже свој максимум (као и увек), и тријумфално заврше регуларни део сезоне.

Клек Србијашуме је тим основан 1957. године, а може се похвалити и једном титулом шампиона Југославије, коју је освојио 1972. године, када се такмичио под именом ГИК Банат. Ово име носио је до 2010. године, када је променио име у садашње, а у сезони 2011/12. вратио се после дугог низа година у друштво најбољих, али се ту задржао само једну сезону. Прошле сезоне су освојили друго место у Првој лиги Србије, што им је омогућило учешће у баражу за улазак у елитни ранг, у коме су били бољи од Младог радника. Добро су отворили ову сезону, остваривши три победе у прва четири меча, али су од тада победили у свега још две утакмице, па су главни кандидати за плеј-аут, тј. бараж за опстанак.

Црвено-бели су се два пута ове сезоне састајали са екипом Клека, једном у Лиги, други пут у Купу Србије, и оба пута су убедљиво тријумфовали (по 3:0). Пред трећи меч у сезони, изјаву за званични сајт нашег одбојкашког клуба дао је средњи блокер Црвене звезде, Вук Милутиновић:

„У меч улазимо потпуно растерећени, али у исто време и максимално озбиљни. Сваку утакмицу морамо одиграти веома озбиљно. Они немају шта да изгубе и њима треба добар резултат како би обезбедили опстанак у елитном друштву. Сигурно је да ће дати све од себе, тако да ми морамо бити максимално озбиљни и сконцентрисани. Уколико будемо одиграли на високом нивоу неће бити проблема да забележимо нови тријумф.“

Звезда је у серији од шеснаест узастопних победа, а нема разлога да се серија не настави, и направи добра увертира пред одлучујуће борбе за титулу шампиона Србије. Позивамо све навијаче, пре свега из Клека и околине, да у суботу буду у хали, и помогну нашем тиму да стигне до нове победе.

Идемо до нове победе!

XVIII коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Клек Србијашуме – Црвена звезда,

Спортска дворана: „Милош Грбић“, Клек, 12. 03. 2016. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment