Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Убитачан финиш Драгутиновића за прво место у Супер лиги

Рукометаши Црвене звезде славили су у узбудљивој утакмици против Пожаревца на домаћем терену у Београду резултатом 28:26 (12:16) у 17. колу, прекинули мини серију од два меча без тријумфа и обезбедили прво место у Супер лиги Србије.

Осим почетне Звездине предности, гости су константно водили. Имали су и пет голова предности у једном периоду игре, али је екипа Ненада Перуничића најавила сјајан финиш и серијом од 4:0 стигла до 13. тријумфа у шампионату на крилима сјајног Александра Драгутиновића. Најпре су се домаћи играчи приближили на два гола заостатка, затим изједначили резултат четири минута пре краја, а након тога са нова два поготка решили сусрет. Последња три поготка у финишу, којима је меч преломљен, постигао је најбољи стрелац лидера на табели Александар Драгутиновић.

Пожаревљани су допутовали у Београд без средњег бека Стевановића, док црвено-бели нису могли да рачунају на првог пивотмена Дејана Бабића. Утакмица је каснила због уклањања бине, која је морала раније бити размонтирана, а Звезда је на овом сусрету имала значајну подршку својих навијача са трибина у недостатку фудбалских и кошаркашких утакмица у недељном програму.

1rkcz_poz_13032016_0020

Црвено-бели су повели преко Уроша Радосављевића и вероватно нису ни сањали да ће следећу предност дочекати тек у самом финишу сусрета. Пожаревац је после пораза Партизана у Шапцу против Металопластике видео своју шансу да се врати у борбу за плеј-оф, па је ношен великом жељом успео да преузме конце утакмице у своје руке и поведе са 5:2 у шестом минуту.

Звездаши су се тргли из летаргије. Расположени Алекса Кљајић са два поготка у низу доноси изједначење домаћину, али гости преко Ђорђа Тодоровића и доскорашњег Звездиног првотимца Срђана Милутиновића успевају да се поново одлепе на два разлике. Тодоровић је био изузетно расположен. Одбрана црвено-белих није имала решења за њега, док је у нападу углавном Младен Шотић успевао да пронађе пут до мреже.

1de

Приликом још једног поготка Ђорђа Тодоровића, гости други пут стижу и до +5 (15:10), да би Ненад Мандић и Алекса Кљајић смањили на два гола заостатка, али је Марко Вељковић погодио у финишу за вођство гостију од 16:12 на полувремену.

У наставку маестрални Шотић успева три пута узастопно да се упише у стрелце и смањи на 15:17 у 36. минуту. Пожаревац је и овога пута показао због чега је можда и најнезгоднија екипа у лиги. Врло чврст састав са великим бројем прекаљених играча, махом некадашњих истакнутих Звездиних чланова, одржавао је предност од три гола током већег дела другог полувремена.

1rkcz_poz_13032016_0008

Било је и четири разлике након погодака Стефана Алчаковића и врло расположеног Срђана Милутиновића за 25:21 у 52. минуту, након чега је требало бити врло храбар при помисли да Звезда може до великог преокрета. Ипак, то се на крају и десило. Головима Шотића, Драгутиновића и Мандића црвено-бели прилазе на само гол заостатка (24:25), да би искусни Милан Павлов, некадашњи капитен Црвене звезде, својим првим поготком на утакмици донео Пожаревцу вођство од 26:24 у 55. минуту.

1rkcz_poz_13032016_0019

Звезда је тада кренула у свој убитачни финиш и најпре смањила на 25:26 преко Уроша Радосављевића, а затим рафалном паљбом Александра Драгутиновића дошла до два бода којима је успела да обезбеди прву позицију коју је држала током највећег дела сезоне. Трагичари у екипи Пожаревца били су управо некадашњи саиграчи из Звезде Милан Павлов и Вук Милутиновић, који нису успели да реализују седмерце у последња два минута. Због три искључења ван терена су раније морали Немања Бојичић у 54. и Филип Леовац у 60. минуту у редовима Црвене звезде и Владимир Петровић у 54. минуту из екипе Пожаревца.

Најефикаснији у победничком тиму били су Ненад Мандић и Младен Шотић са по седам голова. Заједно су постигли половину погодака целог тима, док је јунак утакмице Александар Драгутиновић успео пет пута да се упише у стрелце. У екипи Пожаревца издвојили су се Ђорђе Тодоровић са осам и Срђан Милутиновић са шест погодака.

1rkcz_poz_13032016_0012

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПОЖАРЕВАЦ 28:26 (12:16)

Београд – Дворана: СЦ Шумице. Гледалаца: 400. Судије: Бранислав Ненадић (Младеновац) и Дарко Стефановић (Земун). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Пожаревац 6 (3). Искључења: Црвена звезда 18, Пожаревац 18 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 7, Бојичић 1, Радосављевић 2, Драгутиновић 5 (2), Гачевић, Столић, Антељ, Златановић, Д. Тодоровић 3, Николић, Мандић 7, Кљајић 3, Леовац.

Пожаревац: Ђорђевић, Петровић 2 (1), Збиљић 2, Алчаковић 3, Бјелинић, Вељковић 3, Миленковић, Милутиновић 6, Чаваљуга 1, Марић, Минић, Кнежевић, Павлов 1 (1), Ђ. Тодоровић 8 (1), П. Тодоровић.

Због два бода више и бољег међусобног скора од Металопластике, црвено-бели су коло пре краја обезбедили прву позицију у Супер лиги и остало им је још гостовање у Каћу против Југовића у оквиру последњег 18. кола, а затим следи плеј-оф у коме ће поред Звезде учествовати Војводина, Спартак, Металопластика, Слога и Партизан.

Повезане вести

1 comment

A5CZA5CZA5CZ мар 14, 2016 at 06:50

Brat moj dominira!!! Samo guraj, sledece godine da te gledam u ligi sampiona! #6

Reply

Leave a Comment