Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Звездини оклопници узвраћају ударац

Након пораза у првој утакмици финалне серије плеј-офа (4:5), хокејаши Црвене звезде немају избора, већ морају да пруже све од себе како би у понедељак узвратили ударац екипи Партизана. Друга утакмица финала на програму је данас са почетком у 17 часова и 30 минута.

Црвено-бели су имали лош почетак и финиш меча, што их је коштало победе. Друга четвртина је одиграна по моделу који је целе сезоне красио екипу Ненада Милинковића. Било је доминантно, ефикасно, на моменте и егзибиционо приликом феноменалних потеза Давида Сефича и Павела Поправке, али су киксеви скупо коштали Звездин тим, посебно када су волшебно примљена два гола у 46. минуту. Словачки интернационалац на Звездином голу Петер Хричина није имао у потпуности свој дан, иако је забележио 25 одбрана. Звезди је недостајао континуитет у игри, јер је често долазило до падова и препуштања иницијативе ривалу. То не би смело сувише често да се дешава, јер црвено-бели ипак важе за физички боље припремљену екипу од ривала, који је у првом сусрету извукао најбоље од себе.

Врло битна ставка били су и навијачи. Звезда није имала организовану подршку са трибина. Хокејашки дерби играо у блиском временском интервалу када се одржавала кошаркашка утакмица Евролиге између Црвене звезде и Панатинаикоса, па је и то можда био разлог, али се то на крају клубу обило о главу, јер су условно речено гости из супротног табора имали подршку мање групе својих присталица, која је константно била гласнија од Звездине публике, коју су чинили хокејашки заљубљеници и млађи нараштаји. Делије би морале да подрже хокејашки клуб на путу ка титули, посебно да се не би дешавале овакве ствари, где Звезда као првопласирана екипа из лигашког дела не може да искористи ту предност у виду ветра у леђа са трибина. Због тога је сада права прилика да се навијачи искупе за изостанак од петка и организовано подрже клуб у походу ка шампионској титули која се у хокеју чека 11 година. С обзиром да у понедељак нема ни фудбала ни кошарке, оправдања за нови изостанак неће бити.

Чак и у таквој ситуацији и игри која није била блистава онолико колико је могло и требало да буде, црвено-бели су могли да преломе меч у своју корист, али фалило је то мало. Да ли је то био нечији тренутак инспирације, пропуста у одбрани или ускраћена громогласна подршка са трибина сада више није битно. Најважније је да се у потпуности узврати ударац и тријумфом изједначи резултат у финалној серији на 1:1. Ова екипа то сасвим сигурно може, јер смо убеђени да је квалитетом изнад Партизана. Умеће Поправке, Сефича, Маркелова, Црногорца, Климе, Сабадоша, Хричине, Ранковића, Бјелогрлића, оба Новаковића, Цвика, Керезовића и друштва мора доћи у потпуности до изражаја, посебно ако се Делије одазову у солидном броју и направе добро познату атмосферу. У том случају гостима се не пише добро, па им не могу помоћи ни судије, као у ситуацији из 46. минута када им је признат врло сумњив гол у гужви.

Очекује се жесток одговор Звездиних хокејаша на леду Пионира, јер је црвено-бели тим кадар да приграби шампионску титулу, посебно у серији на три победе, када ипак треба мало више знања за коначан успех него среће и сплета околности у једној утакмици. Вечити ривал је бацио све карте на хокеј, јер у овом спорту виде ретку прилику да дођу до било каквог трофеја ове сезоне од свих спортова у којима се такмиче, па се и због тога се не сме дозволити да лече своје болесне комплексе преко хокеја у коме их је Црвена звезда ове сезоне два пута савладала у лигашком делу и освојила прво место које јој је донело ПРЕДНОСТ ДОМАЋЕГ ТЕРЕНА У ПЛЕЈ-ОФУ, зато Делије имају обавезу да се данас појаве у леденој дворани Пионир и хуком са трибина пруже играчима ветар у леђа како они то најбоље знају. И бројка од 100 ватрених Звездиних навијача би била врло пристојна и сасвим довољна да се надјача супротна страна, која ће се сигурно појавити у хали. Цена карте за утакмицу износи 200 динара, а најављен је и пренос на Арени спорт 2, што није од неке користи великој већини становништва Србије с обзиром на врло мали проценат домаћинстава која поседују програме ове телевизије. Свима онима који не буду у могућности да присуствују утакмици можда ће значити и податак да ће дерби такође преносити и сајт sportuzivo.tv, а резултат, статистику, податке о стрелцима, искључењима и састав тима могу се пратити на сајту hockeyserbia.com.

Напред Звездо, до победе!

                        ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН

            ДРУГА УТАКМИЦА ФИНАЛНЕ СЕРИЈЕ ПЛЕЈ-ОФА

                         ПОНЕДЕЉАК, 14. МАРТ 2016.

               ЛЕДЕНА ДВОРАНА ПИОНИР, 17:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment