Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Поправка угасио Партизан за изједначење у финалној серији

Хокејаши Црвене звезде савладали су Партизан у другој утакмици финалне серије плеј-офа резултатом 5:3 (1:2, 3:1, 1:0) и изједначили резултат у победама на 1:1. Фантастичну партију пружио је четвороструки стрелац, капитен Црвене звезде, репрезентативац Србије, најбољи поентер, стрелац и асистент лиге Павел Поправка, који је био најзаслужнији за први тријумф у великом финалу.

Дуго није било гола у првој трећини. Рађале су се шансе на обе стране, али су Петер Хричина и Алексеј Трифонов били несавладиви. Уследила је велика офанзива црвено-белих, али је огроман број покушаја успео да заустави руски голман, све до 18. минута када је Звездин капитен Павел Поправка успео да погоди за вођство. Међутим, само 46 секунди касније црно-бели у контри стижу до изједначења преко Димитрија Филиповића, који је све сам урадио, да би већ у 19. минуту Марко Бркушанин после шута са дистанце, уз доста среће, довео госте у вођство од 2:1.

У другој деоници Партизан пропушта велику шансу у контри, када је пречка била савезник Хричине. Након тога је уследило буђење домаћег тима и убрзо Павел Поправка успева да у 27. минуту затресе мрежу и својим другим поготком изједначи резултат на 2:2. Бројни напади Звезде коначно су почели да доносе резултат. У сјајној акцији Давид Сефич проналази усамљеног Лукаша Климу, који резантним ударцем успева да превари Трифонова и донесе вођство црвено-белима од 3:2 на половини утакмице. Врло квалитетна и узбудљива утакмица, која је носила велики улог, добила је додатни заплет када је Рус Антон Жуков успео да изједначи на 3:3 у пауер-плеју. Хричина није покрио леву страну гола и гости су искористили такву ситуацију. Екипа Ненада Милинковића морала је поново да јури вођство и у 35. минуту са играчем више успела је да стигне до 4:3 трећим голом фантастичног Павела Поправке, који је својим специјалитетом из прве успео да смести пак у мрежу снажним и прецизним ударцем са леве стране. Овим резултатом је и завршена друга деоница, а однос у шутевима на гол после 40 минута био је 38:13 у корист Црвене звезде, што довољно говори о односу снага на леду, али и недовољној ефикасности црвено-белих, односно великом броју успешних интервенција голмана Трифонова, који је у бројним ситуацијама спашавао црно-беле.

Сјајну шансу почетком последње трећине није успео да искористи Урош Бјелогрлић после фантастичног додавања Угљеше Новаковића. Поново је Трифонов био непрелазна препрека у ситуацији један на један. Убрзо је одбранио и шут Цвика у полуконтри, а са друге стране се истакао и Хричина са неколико успешних интервенција. Темпо је мало опао, а Звезда је нешто касније поново успела да завлада ледом. Никола Керезовић је сјајно прошао у 49. минуту, Трифонов је успео да одбије пак после његовог ударца, али право до Павела Поправке који је одлично испратио целу ситуацију и лагано убацио пак у мрежу постигавши свој четврти гол за вођство од 5:3. То је већ била озбиљна предност за Звезду, с обзиром да је екипа Партизана остала без снаге, а црвено-бели важе за боље физички припремљен тим. Зато су до краја гости честим изменама покушавали да учине нешто више, па чак и да испровоцирају Звездине хокејаше. Велике прилике нису искоришћене на обе стране пар минута пре краја, а за то су оба голмана била најзаслужнија. Звезда је имала знатно више шанси и у том периоду и мирно је привела меч крају. Ни на овој утакмици црвено-бели нису имали организовану подршку својих најватренијих навијача. Поновила се ситуација из првог сусрета, па су гостујуће присталице опет биле гласније.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)

Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Вјеран Презељ, Алеш Фајдига. Линијске судије: Дарко Поповић, Давид Пердув. Шутеви на гол: Црвена звезда 54, Партизан 21. Искључења: Црвена звезда 6, Партизан 22.

Стрелци и асистенти:

1:0 Павел Поправка (Дмитриј Маркелов) 17:08

1:1 Димитрије Филиповић 17:54

1:2 Марко Бркушанин 18:27

2:2 Павел Поправка (Дмитриј Маркелов) 26:15

3:2 Лукаш Клима (Давид Сефич) 29:34 ПП1

3:3 Антон Жуков (Игор Зубов) 33:26 ПП1

4:3 Павел Поправка (Давид Сефич, Дмитриј Маркелов) 34:53 ПП1

5:3 Павел Поправка (Никола Керезовић) 48:50

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хричина (одбране 20/23), Степановић, Анић, Црногорац, Николић, У. Новаковић, Пајевић, Сабадош, Живић, Бјелогрлић, Игњатовић, Керезовић, Клима, Маркелов, П. Новаковић, Поправка, Сефич, Вукићевић, Цвик, Ђаковић.

ПАРТИЗАН: М. Луковић, Трифонов (одбране 34/39), Бркушанин, Габрић, Јанковић, Комазец, Кривов, А. Луковић, Павловић, Ристић, Стоиљковић, Зубов, Чуковић, Филиповић, Миловановић, Митић, Л. Новаковић, Огризовић, Раковић, Терзић, Власов, Жуков.

У наредне две утакмице формални домаћин биће Партизан. Трећи меч игра се у петак 18. марта у леденој дворани Пионир, а четврти у недељу 20. марта на истом месту. На навијачима Црвене звезде је да дођу и бодрењем помогну екипи да стигне до шесте шампионске титуле у историји, а ова серија би могла да потраје и свих пет утакмица имајући у виду све што смо до сада видели, као и сличан квалитет оба тима.

Повезане вести

2 comments

Estrella Roja мар 14, 2016 at 23:16

Čestitke hokejašima Zvezde na pobedi i odličnoj igri u poslednjoj trećini meča. Nadam se da konačno skidamo grobare sa trona. Odlični su bili Popravka i Klima, ali moje je mišljenje da je Sefič bio igrač utakmice.

Reply
Ivan мар 14, 2016 at 20:21

Bravi Zvezdo!!! Gazi do titule!

Reply

Leave a Comment