Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Почиње плеј-оф, одбојкашице са Визуром

Састајале су се у завршницама домаћих такмичења, играле неизвесне утакмице и бориле се за наслов најбољег у држави. Ове сезоне одбојкашице Црвене звезде и Визуре срећу се нешто раније и биће први пар четвртфинала Суперлиге. Кривац за то су црвено-беле, које немају резултате као из ранијих година, па ће бити врло тешко обезбедити полуфинале мечеве.

Екипа Визуре брани трофеј који је освајала две године узастопно. Млада екипа борила се и у Лиги шампиона – победа над Каном и пет пораза – уз наставак одличне игре на домаћој сцени. Славили су у Суперkупу и Купу Србије и са прве позиције улазе у плеј-оф. У 18. кола регуларног дела ,,Ајкулице“ су оствариле 15 победа и три пораза (ТЕНТ, НИС Спартак и Јединство СП), што је било довољно за водећу позицију. Као и прошле сезоне најбоља играчица Визуре је Сара Лозо, која игра на позицији коректора, а може да буде опасна и са сервиса. Капитен Љиљана Ранковић предводи екипу, а тренер Жељко Танасковић може да рачуна и на неке од најбољих младих играчица у Србији – Јовану Коцић (18, средњи блокер) и Катарину Лазовић (17, примач сервиса). Теодора Пушић, либеро и некадашња одбојкашице Звезда, тренутно брани боје клуба са Тошиног бунара. Проблеми са повредама мучили су Лазовићеву и Вигњевићеву, па је питање у ком саставу можемо очекивати Визуру у првом мечу.

Црвено-беле одбојкашице ове сезоне имају биланс од седам победа и 11 пореза, а у 2016. једини пут славиле су пре недељу дана против НИС Спартака. Све то донело је тек 22 поена и осмо место на табели. Једина предност тима Мирјане Мусулин пред овај дуел биће чињеница да улазе растерећено и да немају шта да изгубе. Млада екипа, предвођена опорављеном Бојаном Миленковић, покушаће да изненади актуелног шампиона, и најави нешто боље резултате наредне сезоне. Александра Брђовић вуче повреду још од завршног турнира Купа и тешко да ће заиграти у овим мечевима.

Домаћин друге утакмице биће Звезда (19.03 у 20.00), док би у евентуалном трећем мечу црвено-беле поново биле гости. У полуфинале ће се пласирати екипа која прва стигне до две победе.

Прва утакмица четвртфинала плеј-офа игра се у СЦ ,,Визура“, у среду 16. марта са почеком у 18.00.

Повезане вести

1 comment

Црни Грга из Мокрога Луга мар 16, 2016 at 20:47

Па шта је сад ово? Играју ли за наш клуб нека деца?
Није Визура победила наше девојке, већ их је и понизила.
Први сет Визура је добила са 25:10. у Другом наше девојке су биле још горе. Резултат је био 25:9 за Визуру. Е једино у трећем сету наше девојке су пружиле жешћи отпор, али су и тај сет изгубиле са 25:23!
Све у свему, од свих клубова одбојкашице и рукометашице Звезде су најслабије карике у породици звездиних клубова и спортова.

Reply

Leave a Comment