Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Вршац препрека на путу до финала

Сутра од 16 часова и 30 минута у Врбасу црвено-беле крећу у борбу за пласман у финале Купа Милана Циге Васојевића. Ривал је екипа Вршца, а меч се игра у Центру за физичку културу “Драго Јововић“.

Сезона у српској женској кошарци полако достиже кулминацију, а црвено-беле су ове сезоне у самој завршници и борби за трофеје на оба фронта. Прво је на реду финални турнир Купа Милана Циге Васојевића у Врбасу, а затим почиње и плеј-оф, где ће се наш најтрофејнији клуб у полуфиналној серији састати управо са Врбас Меделом.

Финални турнир Купа у Врбасу екипа Драгана Вуковића отвара полуфиналном утакмицом против Вршца са којим ове сезоне има изједначен скор у победама. Вршчанке су у првом делу шампионата успеле да нанесу Звезди убедљив пораз (64:52), а наш најтрофејнији клуб се реванширао у наставку сезоне тријумфом од 65:57. Некадашњи шампион, тада под именом Хемофарм, и данас је врло неугодан противник по Звезду са којим као по неком неписаном правилу тешко излази на крај.

Ипак, београдски састав је у форми и јуришаће на победу за финале које је на програму у недељу од 17 часова против победника утакмице Радивој Кораћ – Врбас Медела. Звезди ће за пролаз у завршну представу требати максимум сваког поједина. Капитен Александра Катанић, која је најкориснија кошаркашица екипе ове сезоне са 314 индексних поена у шампионату и просецима од 10 поена, 4,5 скокова, 3,8 асистенција и 2,91 украденом лоптом повешће тим у борбу за Куп трофеј који се чека већ 12 година, колико и шампионска титула. Катарина Зец ће се потрудити да рафалном паљбом заспе кош ривала с обзиром да је ове сезоне први стрелац клуба са просеком од 13,1 поена по утакмици уз 5,5 скокова, а исти задатак имаће и други стрелац тима Снежана Богићевић (11,8 поена, 5,7 скокова), која је и најбољи Звездин тројкаш са 41,4 одсто успешности. Мина Ђорђевић (8,4 поена, 6,3 скока), Милица Бојовић (7,6 поена, 4,4 скока) и Јелена Ћирић (три поена, 2,6 скокова, 1,06 блокада) имаће изузетно тежак посао у покушају да зауставе најјаче карике ривала под кошем. Наташа Ковачевић ће као и до сада бити велика узданица у шуту са дистанце, Од универзалца Снежане Чолић много тога ће зависити, јер поред одбрамбених и организаторских способности, може да затрпа кош ривала великим бројем поена, о чему говоре и њени просеци од 8,5 поена, по 3,8 асистенција и скокова уз 2,16 украдених лопти, а најмлађе снаге које предводе Ивана Катанић и Невена Наумчев могу да експлодирају из сенке и донесу превагу када противнички тим то најмање очекује.

На другој страни биће такође сјајни појединци у екипи Вршца, МВП (655 индексних поена), најбољи стрелац (406 поена) и други скакач лиге (228 ухваћених лопти), искусна Марина Мандић са сјајним учинком ове сезоне од 18,5 поена, 10,4 скока, 4,6 асистенција, 3,41 украденом лоптом и 1,23 блокаде и Жаклина Јанковић (12,9 поена, 9,1 скок), прави “торњеви близанци“ за наше услове, против којих ће млада унутрашња линија Црвене звезде бити на великим искушењима. Ту су и још две убојите кошаркашице Инес Ћорда (14 поена, 3,1 асистенција) и Анђела Радовић (13,8 поена), уз помоћ Инес Бошњић и Иване Јовановић, па се још једном очекује велика борба два клуба са највећим бројем трофеја у историји српске женске кошарке.

Према статистичким показатељима црвено-беле су ефикаснији тим и успешније у скоку, асистенцијама, блокадама, украденим лоптама, шуту за два и три поена, док Вршац нешто боље изводи слободна бацања и има знатно мање изгубљених лопти у просеку. Ипак, то не мора ништа да значи, јер у утакмицама оваквог типа често може да пресуди јачи победнички менталитет, тренутно расположење кошаркашица које повуче јака жеља за доказивањем и тренутак инспирације. Извесно је да ћемо имати новог освајача Купа, јер прошлогодишњи победник, екипа Војводине, није успела да се квалификује на завршни турнир због лошијег пласмана на табели. До пехара може само један тим, а ми се надамо да ће до њега доћи врло млада екипа Црвене звезде која би тако најавила повратак на старе стазе успеха.

                  ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВРШАЦ СВИСЛАЈОН

          ПОЛУФИНАЛЕ КУПА МИЛАНА ЦИГЕ ВАСОЈЕВИЋА

                              СУБОТА, 19. МАРТ 2016.

              ЦФК ДРАГО ЈОВОВИЋ – ВРБАС, 16:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment