Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Убедљив и неочекиван пораз хокејаша у трећем мечу финалне серије

Неочекивано лоша партија и убедљив пораз црвено-белих обележили су трећи меч финалне серије хокејашког плеј-офа. Партизан је славио против Црвене звезде резултатом 6:1 (4:0, 1:0, 1:1) и повео са 2-1 у победама.

За разлику од претходог дербија, овога пута се на први гол није дуго чекало. Домаћин је повео већ у четвртом минуту када је Марко Миловановић успео да превари Арсенија Ранковића. Црвено-бели нису искористили своје шансе, погодили су и стативу, а казна је уследила у 12. минуту када је Бобан Чуковић уз доста среће погодио мрежу. Била је то спорна ситуација. Судије су ипак признале погодак након прегледаног снимка, а бранилац титуле је након тога повео и са 3:0 преко Павла Огризовића после још једног пропуста у Звездиној одбрани, тако да је голман Ранковић остао на ветрометини и поново је олако савладан. Иначе, тренер Милинковић је одлучио да на овом мечу у тим уврсти Игора Јачмењака, док је голмана Петера Хричину заменио управо Ранковић. Звездина агонија достигла је врхунац у самом финишу прве трећине када Партизан још једном контром успева да затресе мрежу у акцији руских интернационалаца коју је завршио Јевгениј Власов.

Никако црвено-бели нису успели да дођу до изражаја у нападу, где су били тотално индиспонирани, а грешке у одбрани су их скупо коштале. Након петог гола Партизана, који је постигао Игор Зубов у 32. минуту, Ненад Милинковић је заменио голмана, па је између статива стао млади Петар Степановић. Ни после 40 минута Звезда није успела да затресе мрежу Трифонова и поред притиска с времена на време. Међутим, било је то далеко од теренске надмоћи у односу на други меч финалне серије уз знатно мање шутева ка голу црно-белих. Изгледало је као да је екипа психички пала након високог вођства вечитог ривала у првој трећини.

Није се много тога променило ни у последњем периоду игре. Домаћин је дошао и до шестог гола. Огризовић је у 55. минуту други пут успео да се упише у стрелце. Ипак, Звезда је коначно успела да затресе мрежу тек у 55. минуту када је капитен Павел Поправка погодио са дистанце након додавања Дмитрија Маркелова. Звезда ће што пре морати да заборави овај меч и окрене се четвртој утакмици у којој нема право на грешку.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)

Београд – Ледена дворана Пионир. Судије: Ведран Крчелић и Борут Лешњак. Линијске судије: Тибор Фазекаш и Давид Пердув. Искључења: Партизан 4, Црвена звезда 4 минута.

Стрелци и асистенти:

1:0 Марко Миловановић (Немања Јанковић, Димитрије Филиповић) 3:41

2:0 Бобан Чуковић (Јевгениј Власов) 11:52

3:0 Павле Огризовић (Срђан Ристић, Алекса Луковић) 12:16

4:0 Јевгениј Власов (Игор Зубов, Антон Жуков) 19:53

5:0 Игор Зубов (Антон Жуков, Марко Бркушанин) 31:56 ПП1

6:0 Павле Огризовић (Алекса Луковић, Срђан Ристић) 48:43

6:1 Павел Поправка (Дмитриј Маркелов) 54:37

ПАРТИЗАН: М. Луковић, Трифонов, Бркушанин, Габрић, Јанковић, Комазец, Кривов, А. Луковић, Павловић, Ристић, Стоиљковић, Зубов, Чуковић, Филиповић, Миловановић, Митић, Л. Новаковић, Огризовић, Раковић, Терзић, Власов, Жуков.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Ранковић, Степановић, Анић, Црногорац, Јачмењак, Николић, У. Новаковић, Пајевић, Сабадош, Бјелогрлић, Игњатовић, Керезовић, Клима, Маркелов, П. Новаковић, Поправка, Сефич, Тадић, Вукићевић, Цвик, Ђаковић.

Пред Звездом је сада велики притисак да мора добити четврти меч у недељу, како би изједначила и остала у трци за шампионском титулом. Партизан ће поново условно бити домаћин, а утакмица почиње у 17 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment