Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоХокеј

Нема предаје! Хокејаши Звезде свим силама иду по изједначење у финалној серији

У недељу од 17 часова и 30 минута игра се четврта утакмица финалне серије плеј-офа у којој хокејаши Црвене звезде немају право на грешку, јер би то значило опроштај од дуго чекане титуле. Партизан ће номинално бити домаћин, а ако се црвено-бели изборе за мајсторицу имаће прилику да постану прваци Србије у петој утакмици која би се играла у уторак од 17 часова и 45 минута.

Тренеру Црвене звезде Ненаду Милинковићу није успела рокада на голу у трећем сусрету, јер Арсеније Ранковић није успешно заменио словачког чувара мреже Петера Хричину, који се у предстојећем сусрету враћа на гол црвено-белих. Није Ранковић био толико крив код примљених голова колико је одбрана Звезде направила пропуста који су кумовали великом заостатку већ после прве деонице. Касније је између статива стао млади Петар Степановић, који је забележио девет одбрана уз само један примљен погодак, али било је касно да најбољи клуб из лигашког дела и покуша да учини нешто озбиљније, јер екипа није личила на себе. Ни први наступ у финалној серији Игора Јачмењака није био на нивоу очекивања. Пружена је најслабија партија ове сезоне, готово цео тим је подбацио и на крају је претрпљен тежак пораз, који екипа мора одмах да заборави, брзо се прегрупише и одмах узврати ударац.

Звезди првенствено треба чвршћа одбрана, расположен голман и знатно боља реализација, јер осим капитена Павела Поправке, који је постигао шест од десет голова екипе у финалној серији, црвено-бели немају расположеног стрелца. Сви морају пружити много већи допринос и поновити партије из лигашког дела шампионата Србије и Сло хокеј лиге, како би се титула вратила у Звездине витрине после 11 година. Од Доминика Црногорца, Роберта Сабадоша, Дмитрија Маркелова, Лукаша Климе, Давида Сефича и Петера Хричине очекује се да поведу тим ка тријумфу на челу са најбољим поентером, стрелцем и асистентом лиге Павелом Поправком. Тренер Милинковић би могао да размисли и о повратку Маријана Микуша, само би у том случају морао да замени једног странца, јер је у домаћем такмичењу дозвољено да петорица буду на леду током утакмице.

Не сме се дозволити да после фантастичних партија, првог места у лигашком делу и буђења хокеја на овим просторима великим Звездиним повратком, оваква прилика за освајање пехара буде прокоцкана. Сви морају да изгарају за успех и играчи и навијачи, који би морали коначно да подрже екипу, јер сада је бити или не бити ситуација. Само у другој утакмици Звездини хокејаши су личили на себе и то изузимајући прву трећину. Сада када су под притиском видеће се колико су заиста ментално јаки, а што се квалитета тиче, убеђени смо да су испред Партизана, само треба да одиграју онако како најбоље знају. Црно-бели су чак значајан број голова у прве две утакмице постигли уз много среће, неке и после сумњивих ситуација, а у трећем сусрету после успаваности и грешака црвено-белих. Никаквог претераног респекта према противнику не сме бити, јер за то нема разлога. Њихове тренутне предности су само искуство и расположенији голман, али то ништа не мора да значи ако Звездини хокејаши заиграју на свом нивоу, знатно мотивисаније, развију доминантну игру и искористе солидан број прилика. Одбрана и голман морају много боље, а нападачка линија ће сигурно прорадити, јер се ретко догађа да толико подбаци као у прошлој утакмици.

                    ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

       ЧЕТВРТА УТАКМИЦА ФИНАЛНЕ СЕРИЈЕ ПЛЕЈ-ОФА

                        НЕДЕЉА, 20. МАРТ 2016.

    ЛЕДЕНА ДВОРАНА ПИОНИР – БЕОГРАД, 17:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment