Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз у Каћу на крају такмичења

Рукометаши Црвене звезде поражени су у последњем 18. колу Супер лиге Србије на гостовању против Југовића у Каћу резултатом 27:32 (12:16).

Утакмица није имала такмичарски значај, јер су црвено-бели раније обезбедили прво место и пласман у плеј-оф, док ће Југовић такмичење наставити у плеј-ауту. Каћани су константно имали предност и на крају су заслужено стигли до тријумфа на крилима расположених стрелаца Немање Белоша и Страхиње Травара, који су заједно постигли 21 од 32 гола свог тима уз феноменалног голмана Дејана Милосављева, који је имао велики број успешних интервенција.

Домаћи састав је боље почео утакмицу, да би гости из Београда стигли до изједначења (3:3) поготком Дејана Бабића у шестом минуту. Рукометаши Југовића су након тога заиграли још боље и преко најбољег стрелца лиге Белоша повели са +4 (8:4). Одговорили су и црвено-бели шест минута пре краја првог дела игре, када су преполовили заостатак поготком Дарка Тодоровића и пришли на 7:9.

Међутим, екипа Југовића се поново разиграла захваљујући убитачном тандему Травар-Белош, који је решетао мрежу са свих страна за осетних +5 (14:9). Лидер на табели је у финишу првог полувремена успео да мало ублажи заостатак и поготком Младена Шотића смањи на 12:16 после првих 30 минута.

У наставку је домаћи тим сигурном игром чувао предност која није падала испод три гола разлике. Травар и Белош су поново били у свом елементу. Црвено-бели нису имали одговор за њихову игру, а у нападу учинак расположеног Драгутиновића није био довољан за евентуално достизање ривала и преокрет. Управо Драгутиновићевим седмим поготком гости су на око три минута пре краја стигли на -3 (25:28), али за велики преокрет није било довољно снаге, јер је Југовић головима Куртеша и Травара убрзо побегао на пет разлике и мирно привео меч крају.

Најефикаснији у Звездиним редовима био је Александар Драгутиновић са седам погодака, док су се по пет пута у стрелце уписали Младен Шотић и капитен Дарко Тодоровић. Најбољи стрелац меча био је Немања Белош са 13 голова, док је Страхиња Травар осам пута био прецизан.

ЈУГОВИЋ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 32:27 (16:12)

Каћ – Дворана: СЦ Храм. Гледалаца: 1000. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Југовић 10, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Југовић 2 (1), Црвена звезда 4 (4).

ЈУГОВИЋ: Селеши 1, Жикић, Врговић 2, Н. Куртеш, Лисица, Стејин 3, Каран, Вјештица 1, Андрић, А. Куртеш 3, Кочић, Милосављев, Ратковић 1, Белош 13 (1), Травар 8, Марић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 5, Бојичић 2, Радосављевић 3, Драгутиновић 7 (3), Гачевић, Столић, Антељ, Милосављевић, Златановић, Тодоровић 5, Николић 1, Мандић 1, Бабић 1, Кљајић 2 (1), Леовац.

Црвено-бели су такмичење у Супер лиги Србије завршили на првом месту са учинком од 13 победа, два ремија и три пораза, гол разликом 501:470 и 28 освојених бодова. Сутра од 16 часова ће се у Спортској хали “Слана бара“ у Новом Саду одржати жреб за такмичење у плеј-офу након чега ће бити познат распоред у 10 кола током којих ће се Црвена звезда, Војводина, Спартак, Металопластика, Слога и Партизан борити за шампионску титулу.

Повезане вести

Leave a Comment