Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Звездини рагбисти славили у вечитом дербију

Рагбисти Црвене звезде задржали су максималан учинак после другог кола шампионата Србије у рагбију 13, након што су славили против Партизана на гостовању у Јајинцима резултатом 30:20 (12:8).

У врло занимљивом сусрету, црвено-бели су још једном успели да савладају црно-беле и поведу са 7:5 у победама у укупном скору у вечитим дербијима. Играло се врло ангажовано и пожртвовано на обе стране, а црвено-бели су били конкретнији и на крају заслужено уписали нове бодове у шампионату.

Дерби је квалитетом оправдао очекивања и ово је по многим оценама била најбоља утакмица у новој сезони. Опрезно и борбено било је на обе стране почетком 12. вечитог дербија у рагбију 13, да би Звездин репрезентативац Миодраг Томић у 24. минуту умакао својим чуварима и забележио есеј, а након тога је Владислав Дедић у додатном шуту довео актуелног победника Супер купа Србије до вођства од 6:0. Одговор домаћих се није дуго чекао. Партизан преко Владана Милутиновића бележи први есеј на мање од два метра од друге линије, али Звезди остаје вођство од 6:4, с обзиром да Џавид Јашари није реализовао ударац из не баш изгледне ситуације.

Преокрет у режији Владе Кушића за вођство црно-белих од 8:6 није обесхрабрио Звездаше, који у финишу првог полувремена враћају предност и то након велике офанзиве вечитог ривала. Владислав Дедић је стигао до другог есеја, а након тога је Војислав Дедић други пут реализовао ударац за вођство од 12:8 и одлазак на паузу са лепом предношћу.

У наставку црвено-бели успевају да стигну до убедљивијег вођства. Војислав Дедић је био у свом елементу, а Милош Ћалић и Велибор Срећковић пружили су му велику подршку у рововској борби. На крају црвено-бели стижу до тријумфа од 30:20 и задржавају вођство на табели после две рунде националног шампионата. Партизан је у прва два кола одиграо мечеве против ривала за титулу Дорћола и Звезде у којима је забележио половичан учинак, док црвено-беле тек очекује дуел са Дорћолцима.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 20:30 (8:12)

ПАРТИЗАН: Кушић, Јашари, Стојковић, Војиновић, Ј. Бибић, Милутиновић, Србљанин, Илић, Чарапић, Станишић, Додић, Д. Бибић, Ристић, Ковач, Деспинић, Јанковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Војислав Дедић, Владислав Дедић, Ћалић, Штрбац, Милановић, Жујовић, Томић, Костадиновић, Ранђић, Срећковић, Ченгај, Салијевић, Предојевић, Ћосић, Ђурић, Миленковић, Манак.

Повезане вести

Leave a Comment