Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Спартаку бодови на јубиларном 100. мечу Иване Ерац у црвено-белом дресу

Фудбалерке Црвене звезде поражене су у недељу од суботичког Спартака резултатом 0:2 (0:1) на стадиону “Рајко Митић“ у дербију 13. кола шампионата Србије.

Утакмицу је обележио велики јубилеј дугогодишње узданице црвено-белог тима и доскорашњег капитена екипе Иване Ерац, која је постала прва фудбалерка у историји клуба са 100 одиграних такмичарских утакмица, по чему ће бити запамћена за сва времена и тај податак ће се обавезно наћи у неким евентуалним будућим клупским алманасима или монографијама. Ивани је уручен и пригодан поклон, а црвено-беле су се представиле у врло солидном издању на пролећној премијери у првенству Србије.

1ie

Водила се велика борба на популарној Маракани, а оба тима су настојала да спрече ривала у својим замислима, тако да се у кварењу игре већина покушаја организације напада завршавала око средине терена. Црвено-беле су имале велике прилике преко Катарине Ђорђевић и Дејане Стефановић, али лопта једноставно није хтела у мрежу. Међутим, гошће су још једном показале због чега су већ сезонама уназад најефикаснија екипа у лиги. У 26. минуту успеле су да поведу са 1:0 поготком најбољег стрелца првенства Милене Николић, која је постигла свој 25. гол ове сезоне.

Звезду вођство браниоца титуле није обесхрабрило. Бориле су се црвено-беле и покушавале да пронађу пут до мреже, али им то није пошло за ногом у овом сусрету. Било је прилика на обе стране, а Суботичанке су дуплирале предност у 63. минуту након неопрезности Звездиног чувара мреже Сандре Милојевић. Некадашња фудбалерка црвено-белих, Санда Малешевић, која је ушла у игру на почетку другог полувремена, распалила је по лопти са неких 25 метара, а она је завршила у небрањеном делу мреже за предност Спартака од 2:0.

1cz-sp

Сјајну прилику за домаћи тим у 68. минуту није искористила Катарина Ђорђевић, иако је добро шутирала са око 12 метара у десни угао. Међутим, Милица Костић, чувар мреже Спартака успела је да осујети њен покушај. На другој страни је узвратила Милена Вуковић, која је зауставила шут своје имењакиње Николићеве, која се нашла очи у очи са Звездиним голманом. Пред крај је домаћи тим остао и са играчем мање након другог жутог картона Јоване Аранђеловић у 89. минуту.

Није то била лоша партија Црвене звезде имајући у виду да је тим претрпео одређене промене у односу на јесењи део сезоне. Црвено-беле су у ствари водиле главну реч на терену, јер су имале посед лопте од 67 одсто, али су изостали голови. Грешке и лоша реализација кумовале су поразу против квалитетног противника, али екипа Дарка Стојановића и онако не може да се упусти у борбу за прво место ове сезоне, па ће поново тражити своју шансу за трофеј кроз Куп такмичење. Верни навијачи су и поред пораза по завршетку меча испратили екипу подршком и аплаузима са терена.

1cs

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 0:2 (0:1)

Београд – Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: око 300. Судија: Јелена Ристић (Врчин). Помоћници: Бојана Шћепановић (Крушчић) и Јелена Јовановић (Београд). Стрелци: Николић у 26. и Малешевић у 63. минуту за Спартак. Жути картони: Круз и Аранђеловић – два (Црвена звезда), Илић и Николић (Спартак). Црвени картон: Аранђеловић (Црвена звезда) у 89. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милојевић (од 68. Вуковић), Тришић, Т. Ђорђевић, Стојановић, Круз, Стефановић (од 75. Аранђеловић), Ерац, Тенков, Мијатовић, Благојевић (од 65. Агбаба), К. Ђорђевић.

Спартак: Костић, Буркерт, Крстић, Вајда, Пољак, Филиповић, Николић, Илић, Марковић (од 46. Маренић), Павловић, Нгаска (од 46. Малешевић).

Звезда је усамљена на трећем месту после 13. кола са осам победа, ремијем и четири пораза уз гол разлику 48:19 и 25 освојених бодова, а у следећем колу гостује екипи Мачве.

Повезане вести

Leave a Comment