Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Грофова машина: Који рекорд је још доступан?!

Нови Пазар, рекорд, Ристић

Генерација Црвене звезде под палицом Миодрага Грофа Божовића руши све пред собом. Данас је оборен још један рекорд у низу – 24 везане победе у домаћем шампионату. Претходни рекорд држао је Славољуб Муслин, који је са својом екипу остварио 23 меча без изгубљеног бода, али у две различите сезоне.

Дакле, Грофова екипа је везала јединствене 24 победе, а поред тога то је учинила у једној сезони.

Поред тога, Звезда је са 24 тријумфа дошла на пет тријумфа од легендарног резултата Бенфике, која је пре 40-ак година (1971/72) забележила чак 29 везаних тријумфа. Један мање има Динамо Загреб (2006/07), а његов имењак из Тиране и Селтик су на 25 (1951/52, односно 2003/04). Звезда је већ испред Малмеа и ПСВ-а.

То значи да би наш тим са три тријумфа до краја регуларног дела шампионата, а затим и још два на старту плеј-офа (оба на Маракани), достигао резултат Португалаца и ушао у историју светског фудбала.

Уго Вијеира је постигао 19 голова, a oно што је фасцинантно је да је био стрелац на чак девет мечева у низу, чиме је дошао до две утакмице од Џејмија Вардија, сјајног голгетера Лестера, који је у овој, историјској, сезони свог клуба, погађао 11 пута заредом и тиме померио све границе.

У преводу, ако би Уго био стрелац у Новом Саду, па на Маракани, против Рада, достигао би Енглеза…

Поред тога, њему недостаје још осам погодака на преосталих 10 утакмица, како би достигао резултат Саше Марковића, који је 1998. постигао чак 27 голова, али у дресу Железника и Црвене звезде заједно. Нереалнији резултат јесте онај Дарка Панчева, од 34 поготка на 32 утакмице. Мада, како Звезда игра и колико је ефикасан Португалац, све је могуће…

tatoo

До краја сезоне остало је још 10 утакмица.

Такође, иако је веома тешко спроводити такве статистике, према неким информацијама, Нејмар и Варди су изнудили највише пенала у Европи – по 6. Међутим, на тој цифри од суботе је и Вијеира! Звездин нападач заслужан је за два једанаестерца против Спартака, затим два против Чукаричког (један на Бановом брду и један на Маракани), те по један против ОФК Београда и Војводине (који је он и промашио).

Уколико би још једном „натерао“ противничке дефанзивце да га фаулирају за најстрожу казну, постао би европски лидер и по овом параметру.

Што се погодака тиче, Звезда је на просеку од готово три поготка по утакмици! На 27 мечева, наш тим је погодио противничку мрежу чак 80 пута. Ипак, лични рекорд наш тим би оборио ако би постигао још 13 голова, чиме би био оборен резултат из 2001. године и 93 постигнута гола. Пре тога, Грофова гол-машина би могла да дође до другог места и 85 погодака из 2000. године.

На крају, помало нереално делује резултат Партизана из 2001. године, када су Тумбаковићеви пулени имали чак 111 постигнутих погодака, али и поред тога нису освојили титулу.

Да би дошла до овог рекорда, Звезда би морала да постигне више од три поготка у просеку на свакој утакмици до краја првенства, односно, примера ради, четири гола на једној и по три на свакој другој до краја шампионата.

Треба истаћи и резултат фантастичног Луиса Ибањеза. Наиме, он је у првенству и Купу Србије остварио (за сада!) невероватан учинак, од чак 10 постигнутих голова и 11 асистенција! Провера података из читаве Европе трајала би недељама, али смо уверени да овакву статистику нема ниједан дефанзивац!

luco

Треба истаћи и да Марко Грујић, у овој фантастичној серији Звезде, има невероватну улогу. Од 24 везана тријумфа у првенству, он је био део тима у 22 меча (није играо последња два), а био је у саставу и у Купу против Бачке, а није против Борца, чиме долазимо до податка да је он одиграо 23 утакмице у овој сезони и да је Звезда у све 23 забележила победе!

Да нема дељења бодова, причали бисмо свакако и о рекордној разлици на табели, али то можемо учинити и након регуларног дела шампионата… Звезда има +32 у односу на првог пратиоца, а како сада стоје ствари на табели, наш тим би већ након првог кола плеј-офа, у вечитом дербију, победом могао да осигура шампионску титулу…

ИДЕМО ДАЉЕ!

Повезане вести

3 comments

NESAT мар 25, 2016 at 10:07

SVE PJANO21
E SAD SI BAS ISPAO SMESAN KAD ZNAS DA IS BIVCE YOUGOSLAVIJE IGRAO SE BOLI FUDBAL I IMALISMO BOLE IGRACE E SAD DA TE PITAM LICNO U ONOJ JACOJ LIGI I EKIPE TADA JE DARKO PANCEV RASTURAO OD BRANBENE IGRACE BIJO E NEUSTRASLIF GOLGETER ZVANI KOBRA E SAD LAKOJE BITI GOLGETER ILI DOBAR IGRACU U OVOJ SRBSKOJ LIGI BRATE MOJ TADA SE IGRAO PRAVI FUDBAL A IMALISMO I PRAVE IGRACE TOEST VRHUNSKE IGRACE A I EKIPE E SAD RAZMISLI MALO

Reply
SVE PJANO21 мар 23, 2016 at 14:29

Drago mi je zbog svih rezultata i rekorda, ali ne volim što se porede rezultati iz lige bivše Jugoslavije i iz ove smešne lige. Pogotovo golovi Pančeva i bilo kog drugog igrača.

Reply
rene artoa мар 22, 2016 at 23:51

NABIJAJ KOMPLEKSE!!!!

Reply

Leave a Comment