Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Владимир Велики покорио Загреб, ЗВЕЗДА ЈЕ У ФИНАЛУ АБА ЛИГЕ!

Црвена звезда је савладала Цедевиту у Загребу, у другом мечу полуфинала АБА лиге и на тај начин се пласирала у финале, у којем ће играти против Мега Лекса за титулу и пласман у Евролигу!

Фантастичан је био Владимир Штимац, са 17 поена и 6 скокова.

Звезда је била у заостатку до финиша треће четвртине, до када је Штимац практично једини био на висини задатка, а онда је, након тројке Милера за вођство, наш тим дошао до предности, коју није испустио до краја.

Треба истаћи и велики број дискутабилних судијских одлука, током читаве утакмице, што због сумњивих фаулова, што због техничких грешки, те свираних грешки у корацима… Ипак, и против тога се изборио овај невероватан тим Звезде и успео да оде у финале АБА лиге, где ће бранити титулу и играти за Евролигу, која је можда и изборена овим тријумфом, независно од исхода финала!

Полуфинале АБА лиге

ЦЕДЕВИТА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 65:73 (19:16, , 20:18, 10:21, 16:18)

Хала: Дом спортова
Гледалаца: 3 300
Судије: Пукл, Јавор, Петек

ЦЕДЕВИТА: Пулен 17, Вајт 11, Катић, Пилепић 3, Бабић, Жганец 3, Муса, Билан 7, Мазалин, Гордић 13, Жорић 5, Араповић 6

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 6п, 4ск, 3ас, 3укл, 3изгл, Ребић, Дангубић 7, Лазић 3, Мицић 1, Тејић, Симоновић 2, Гудурић 7, Јовић 10п, 6ас, Милер 14п, 6ск, 3ас, Цирбес 6п, 9ск, Штимац 17п, 6ск

Цедевита је боље ушла у утакмицу и повела са 5:2, али је Звезда узвратила серијом 10:0 и отишла на солидних +7. Међутим, домаћи су узвратили готово истом мером и са 14:0 поново повели. У међувремену је Радоњић добио техничку грешку незадовољан суђењем. Хрвати су убацили чак 10 бацања, а Вајт 11 поена укупно. Наш тим је отишао на одмор са заостатком од три поена (19:16 за домаће).

И у другом делу утакмице настављено је са, у најмању руку, чудним судијским критеријумом. Бројне грешке у корацима и прекршаји довели су и до нових слободних бацања за домаће, који су одржавали предност од 3-4 поена. Након 20 минута, Хрвати су дошли до пет поена предности (39:34).

У трећој четвртини, Звезда је коначно заиграла онако како уме, а резултат је брзо био видљив. Повео је наш тим, након готово 25 минута, тројком Милера, а у самом финишу трећег периода дошли су црвено-бели и до великих +6 (55:49), с чим се отишло на одмор.

Звезда је наставила борбу са Хрватима и судијама и успела, и поред техничких грешака и чак три фаула у првих 45 секунди, да дође до +7 на три минута пре краја. Ипак, серијом од 5:0, домаћи су пришли на кош заостатка.

Међутим, тада погађа Милер, а за њим и Лазић, први пут вечерас, након очајне шутерске вечери, и то за три поена, и доноси Звезди +6! То се испоставило као одлучујући детаљ, па наш тим рутински приводи меч крају и слави победу!

ТОК МЕЧА

4/4 (16:18)

Чак три фаула за 45 секунди је свирано Звезди у четвртом периоду, а наш тим је (опет) преко Штимца дошао до +7. На 59:53, досуђена су два пенала Билану, а потом и техничка грешка клупи Звезде, што је изазвало бес Дејана Радоњића. Међутим, примила је Звезда само један поен након свега!

У наставку, Штимац, који је одиграо утакмицу живота, мора на клупу због пет пенала, а Гудурић из офанзивног скока погађа за +7, па Мршић тражи тајм-аут!

Цедевита везује пет поена, а Гудурићев шут за три поена излази из обруча, па и Радоњић тражи тајм-аут. На два минута до краја, Милер погађа само једно бацање, за +3.

Хрвати стижу до -1, а онда Милер из продора доноси +3, а Лазић постиже прве поене, након очајне шутерске вечери, за 68:62, на 40-ак секунди пре краја! До краја, Звезда је преко Милера и Јовића отишла на +8 и рутински привела меч крају!

3/4 (10:21)

Наш тим отвара 3/4 половичним учинком Јовића са линије пенала. Погађа наш плеј и из игре, за кош заостатка, a потом и асистира Цирбесу, за изједначење!

Ипак, досуђен је домаћима фаул на шуту за три, погодили су два пенала, а Милер је тројком донео предност Звезди након готово 25 минута! Неколико фаулова свираних Цирбесу натерало је Радоњића да опет изведе Немца из игре.

Након +3 и промашеног шута за +5, Пилепић је погодио тројку за изједначење.

Ипак, сјајни Штимац је погодио неколико битних шутева и био одличан у скоку, па је након атракције Кинсија наш тим отишао на +4, а Мршић затражио тајм-аут.

До краја, Јовић погађа два пенала, а Жорић промашује зицер уз звук сирене, па Звезда одлази на паузу са +6!

2/4 (20:18)

Лоше су ушли у други период и једни и други, па није било много поена на старту 2/4, а Хрвати су одржавали предност. Суђење је настављено у истом ритму. Наш тим је уласком Штимца направио серију поена и дошао до прикључка и изједначења. Опет смо видели неке дискутабилне ситуације, пре свега када је реч о грешкама у корацима.

Ипак, и поред изједначења, Цедевита је опет успела да се одлепи и оде на +4 (31:27). Домаћи су отишли и на +6, али је Дангубић другом тројком смањио. Ипак, до краја, сјајан продор Пулена донео је Хрватима +5 на полувремену.

1/4 (19:16)

Неколико лоших напада на обе стране на самом почетку, а затим је Цедевита дошла до предности (5:2). Ипак, серија (10:0) преко Дангубића и Цирбеса донела је Звезди предност, која је након продора Јовића и бацања Цирбеса порасла на чак +7 у раној фази утакмице.

Ипак, након тајм-аута Мршића, Цедевита је својом добром серијом дошла до само пола коша заостатка, а затим и повела, поенима Вајта уз фаул. Незадовољан суђењем, Дејан Радоњић је добио техничку грешку у финишу прве четвртине, па су Хрвати отишли на +3. До краја 1/4, Звезда је коначно погодила, преко Гудурића, након 14:0 за Цедевиту и смањила на -4. У последњем нападу, Звезда је дошла до пенала, али је само једно убацио Мицић, за 19:16.

——————

Црвена звезда гостује у Загребу и жели другу победу у полуфиналу АБА лиге, против Цедевите, чиме би дошла до финала овог такмичења, где је чека Мега Лекс.

У првој утакмици, наш тим је славио после продужетка, са 97:88, па га данашња победа води (вероватно) у борбу за Евролигу и титулу регионалног шампиона.

Меч се игра у Загребу, од 20 часова.

Повезане вести

10 comments

veroljub petrovic мар 23, 2016 at 11:15

svaka cast momci…. a pljuvaci u rupe….. sada samo hrabro u top8 evro lige, a ako bude srece mozda zavrsimo i na F4

Reply
Mississauga мар 23, 2016 at 00:38

Gosp. Dejan Radonjic je najveci netrener u Zvezdinoj istoriji !!!

Reply
Mississauga мар 23, 2016 at 00:40

…A vi Covicevi poltroni tj. botovi , mozete samo da ga DUVATE !!!

Reply
rene artoa мар 22, 2016 at 23:54

Bravo majstori, NABIJAJ KOMPLEKSE!!!!!!!!!!!!!

Reply
delije župa мар 22, 2016 at 23:15

Kada bi se svi oni koji bili puni kritika i svakojakih opaski sada javili da čestitaju na velikoj pobedi i verovatno Evroligi dogodine,ova stranica bi bila puna!!! Ali nažalost opet se pokazuje da je većina vas spremna samo da kritikuje,ali to ipak govori o vama!!!! ZA FINALE,ZA EVROLIGU,ZA TOP 8…..GAZIIIII ZVEZDOOOOO!!!!!!

Reply
velibor scekic мар 22, 2016 at 22:39

evo ovako, sad posle svega nešto da kažem ovim dezurnim pljuvacima, radonji treba da polizete znate šta, a da i onda bude pitanje dali da vam oprosti za sve one bljuvotine što ste izbacivali iz svojih poganih usta, a ja…ja sam toliko ponosan na moju Zvezdu, toliko sam ponosan na momke, na struku, na rukovodstvo, na organizaciju, navijače… hvala vam od srca za sve radosti, a bilo ih je toliko puno, ovim smo izborili evroligu iduće godine, a ovo sto radimo u evropi do sada…sa svim problemima, omalazavanjem i degradacijom svakog uspjeha… ovo je nesto fantastično, što se mene tice vi ste za mene vec šampioni!!!

Reply
danass мар 22, 2016 at 22:29

Izvinjavam se Dejanu Radonjicu i igracima na ,vise puta na ovom mestu iznesenoj skepsi o uspehu u ABA ligi.Cestitam,bravo, svaka cast!!!

Reply
zemunac1976 мар 22, 2016 at 22:20

Ajmo dunsteri pljuvaci,gde ste sadaaa…ostanite i dalje u rupama vasim…cestitke EKIPI & RADONJI

Reply
josif мар 22, 2016 at 21:00

Jako slabo igramo!Mozda je umor u pitanju ali neide na dobro.Miler za 14 min igre 0 u svim segmentima,Kinzi dobro cuvan,kozna koliko je lopti izgubio mislim 4,sem Dangubica i Stimca ostali jako lose.Nadamo se boljem drugom delu.Sudjenje i nije tako dramaticno,2-3 odluke u korist domacina i nista vise.Pozz.MKD

Reply
kastiljo мар 23, 2016 at 17:43

Prva stvar je da nemamo pravo da se zalimo na ekipu,jer izuzimajuci kup Koraca ova sezona moze postati istorijska za Zvezdu ulaskom u Top8 EL…Ne moze se za trenera govoriti da je los kada dovede ekipu sa najmanjim budzetom u EL na korak od 8 najboljih…Realno gledano,po imenima bar,i Efes i PAO pa mozda cak i Unikaha imaju bolje ekipe od nase pa smo ih sve razbucali…
Jako brzo zaboravljamo da smo pre par godina,bili,tj nismo bili klub,da smo bili u stecaju i borili se za opstanak u ABA ligi do poslednjeg kola…Tim mozda ne igra leprsavo i atraktivno kao prosle godine,ali ucinak u EL je mnogo bolji,prosle godine smo u ovo vreme bili zacementirani na dnu tabele u top 16 a danas smo drugi na tabeli odmah iza NBA Fenera…Potouno su drugacije ekipe ona od prosle godine i ova sad,ova ekipa se vise oslanja na individualni kvalitet igraca nego na timsku igru kao sto je to bio slucaj sa proslogodisnjom ekipom,ali ocigledno je da ovakav sistem za sada daje rezultate…
Cele sezone se eksperimentisalo,radilo u hodu,povrede,cela prva postava (racunajuci i povredu Mitrovica) je otisla i opet smo tu gde smo,nikome vise nije svejedno da dodje u BG da igra protiv Zvezde,ni igracima koji zaradjuju po 3-4mil po sezoni kao sto ih ima u Himkiju…Maximalna podrska za dalje izazove igracima i treneru,da se osvetimo groblju za 2 poraza,da ih vratimo gde im je mesto,da udjemo u Top8,da osvojimo ABA ligu pa sledece sezone da nam dodju Teodosic,Antic,vratimo Djenku i ful 😀

Reply

Leave a Comment