Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели кренули на далеки пут

Кошаркаши Црвене звезде Телеком отпутовали су у Краснодар где их у четвртак од 18 часова, очекује меч 12. кола ТОП 16 фазе Евролиге са Локомотивом.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком остварили су тренутно најважнију победу у сезони против Цедевите у Загребу, и пласирали се у финале АБА лиге.

„Паклена недеља“ за изабранике Дејана Радоњића у којој ће екипа прећи преко 12 хиљада километара, али у којој су оствариване велике победе, завршава се највећим искушењем, гостовањем Локомотиви Краснодар.

Коликим напорима су изложени кошаркаши Црвене звезде Телеком, говори и податак, да је екипа након великог тријумфа у Загребу, стигла аутобусом у Београд у 4 часа после поноћи, а окупљање пред пут у Русију на аеродрому „Никола Тесла“ заказано је за 11.30 часова. Након трочасовног лета ка Москви, екипа ће на преседање за Краснодар чекати пет часова на аеродрому „Шереметјево“, након чега следи лет од још 130 минута ка Краснодару.

Осим изузетно тешког пута, црвено-бели немају пуно времена да се припреме за скупу руску екипу, и ривала који је побеђен у „Пиониру“ 80:66.

Оба тима имају скор 7-4, победник утакмице у Русији, обезбеће по први пут у клупској историји пласман у ТОП 8.

Тренер КК Црвена звезда Телеком, Дејан Радоњић: – Наравно да смо задовољни великом победом и испуњавањем великог задатка који смо зацртали у овој сезони. То задовољство мора да искористи у изузетно отежаним околностима, великог броја мечева и напорног пута, а сада и са минималним временом на располагању, како би се припремили за Локомотиву. Екипа која игра одлично ове године, близу су пласмана у четвртфинале, имају изузетне индивидуалце, одличан тим. Није једноставно, не знамо у овом тренутку ни када ћемо стићи у хотел у Краснодару током ноћи, да ли ћемо уопште стићи да одрадимо један тренинг у дворани. Али, покушаћемо да претворимо цео амбијент у издање које може да буде добро. И да је све у најбољем реду, сигурно да би нас чекао тежак задатак у Русији – рекао је тренер црвено-белих.

Маик Цирбес: – Одиграли смо јако тешку утакмицу у Загребу, јесмо уморни, али смо сви свесни у тиму у каквој смо ситуацији, и у каквој можемо да будемо, ако остваримо добар резултат и победимо ову утакмицу. Без обзира на огромне напоре, фокусирани смо, важно је и нема времена за умор!

Утакмица у Краснодару игра се у градској дворани од 18 часова.

Повезане вести

Leave a Comment