Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Пораз храбре Звезде у Краснодару, Локомотива искористила умор

пораз у Краснодару

Пораз кошаркаша Црвене звезде од Локомотиве 86-62, у Краснодару, у оквиру 12.кола Топ16 фазе Евролиге.

Пети пораз у Топ16 фази, тешка утакмица за Дејана Радоњића и његове играче. Трећа утакмица у шест дана, треће путовање и треће гостовање у шест дана.

Изједначена прва четвртина, Звезда је боље отворила утакмицу, али Рендолф је држао вагоне Локомотиве. Већ на старту меча, Дангубић је брзо зарадио две личне грешке, а затим и крајем прве четвртине и трећу, што је био проблем за Дејана Радоњића у ротацији. Локомотива је одржавала стечених плус 4, уз доста изгубљених лопти црвено-белих. У другој четвртини, одговор Звезде. Сјајни Марко Гудурић је везао поене и довео у Звезду предност, а онда је уследила серија тројки Локомотиве, четири узастопне, које су одвеле руски тим на +11, 42-31. Погодио је и Дилејни уз фаул и додатно слободно бацање пред крај полувремена, а Звезда преко Цирбеса и његових првих поена дошла на минус 10. Одсуство поена Милера и Цирбеса, четири тројке високих играча Локомотиве (Рендолф и Синглтон по 2) и одбрана која из разумљивих разлога није била на нивоу Црвене звезде.

Одлично шутерско полувреме Локомотиве. 6/13 за три (47%), 10/18 за два (55%), уз 11 изгубљених лопти Црвене звезде за полувреме. Добра одбрана домаћег тима током већег дела полувремена која им је помогла да оправдају улогу фаворита , али је и свакако умор Црвене звезде, трећи меч и треће узастопно путовање, гостовање за шест дана.

Наставили су и у другом полувремену са одличном реализацијом играчи Локомотиве. Џенинг је постигао нову тројку за +15 (50-35),  Дилејни поновио са пенала (54-39), а домаћи су имали у 26.минуту после тројке Бројхофа и +18 (59-41). Звезда је доста грешила у нападу, била нервозна, без решења и већ средином треће четвртине дошла до 15 изгубљених лопти. У последњој четвртини, Локомотива је дошла и до највеће предности од +27 поена (86-59), у неколико наврата је било +20, током већег дела последњег периода одржавала предност од 18 поена предности. Симоновић је постигао тројку у последњој секунди и поставио коначан ретултат.

Црвена звезда у наредном колу дочекује Дарушафаку у Арени (четвртак) и победом би стварила пласман међу осам најбољих екипа Европе. Црвено-бели би обезбедили пласман и ако би Уникаха савладала Анадолу Ефес.

12. коло ТОП 16 фазе Евролиге

ЛОКОМОТИВА КУБАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 86-62 (19-15, 26-20, 21-14, 20-13)

Краснодар. Хала „Баскет“.
Гледалаца: 6.442
Судије: Гарсија ГонзалесПатернико, Хаљико

ЛОКОМОТИВА: Дилејни 12, Синглтон 17, Рендолф 17, Дрејпер 3, Клавер 8, Џенинг 9, Колушкин, Балашов, Воронов 7, Зубков 2, Шуховцов, Бројхоф 11. Тренер: Јоргос Барцокас

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 10п 2ск, Ребић, Дангубић 2п 5ск, Лазић 2, Мицић 5п 4ск 2ас, Тејић, Симоновић 6, Гудурић 13п 4ас, Јовић 2, Милер 6п 4ск, Цирбес 7п 8ск, Штимац 9п 5ск 2ас. Тренер: Дејан Радоњић

пораз у Краснодару
Foto: euroelague.net

ТОК МЕЧА

1/4 (19-15)

Стандардна петорка Црвене звезде – Јовић, Кинси, Дангубић, Милер и Цирбес, на другој страни су Дилејни, Клавер, Бројхоф, Рендолф и Воронов. Дангубић отвара утакмицу поенима у продору. Узвратио је Рендолф, Звезда направила мини серију, а после дугог периода без коша и добре Звездине одбране, погађа Рендолф у серији за изједначење, а затим Клавер за прву предност домаћина. Доста грешака у нападу и са организацијом игре, у чему велику улогу има и последица умора.

Велики проблем за Звезду је трећа лична грешка Дангубића. Локомотива одржава +4 при крају прве четвртине, Мицић погађа за три, узвраћа Рендолф. Цирбес је добио техничку грешку. Води Локомотива на крају првог периода игре.

Мицић 5п, Дангубић и Кинси 2п.

2/4 (26-20)

Одличан почетак Звезде, Гудурићевих пет поена за Звездин преокрет. Рендолф је сјајан шутерски расположен, постиже нову тројку, серија Локотиве 5-0. Сјајни Марко Гудурић! Погађа из тешке позиције, уз фаул, искористио је и слободно бацање. Локомотива стиже до лаких поена, после грешке Звезде у организацији напада. Симоновић на асистенцију Штимца погађа, уз фаул, изједначење у Краснодару (28-28).

Рендолф, нова тројка, нова серија Локонотиве од 5-0, тајмаут Дејан Радоњић. Нови поени Mарка Гудурића са пенала, први двоцифрени играч у Црвеној звезди, 33-30 води Локомотива. Дрејпер, погађа за три, затим Дилејни и Синглетон, три узастопне тројке, 6/13. Локомотива иде на полувреме са +10, 45-35.

Гудурић 10п, Мицић 5п 2ас 2ск, Штимац 5п 4ск.

3/4 (21-14)

Стартна петорка почиње и друго полувреме. Рендолф са пенала враћа Локомотиву на плус 12 (47-35), не погађају Кинси и Дангубић, греши Мицић, а нову тројку за Локомотиву погађа Мет Џенинг, за највећу предност домаћих на мечу, +15 (50-35). Прве поене за Звезду у другом полувремену постиже Кинси са пенала, а затим погађа и Милер из дриблинга. Џенинг за +17, Звезди ништа не полази од руке, за разлику од домаћина. Милер атрактивно закуцава на асистенцију Гудурића.

Ребић је на паркету, Дангубић је зарадио четврту личну грешку, Цирбес погађа са пенала, 2/2. Марко Гудурић! Нова тројка јуниорског МВП Европе, 13п! Рендолф погађа нову тројку, а затим фаул над Бројхофом у истом нападу. заиста нема среће Звезда данас, тешко је избећи пораз. Пет поена из напада за Локомотиву и предност пред последњу четвртину, 66-49

Гудурић 13п, Цирбес 7п 8ск, Милер 6п 4ас.

4/4 (20-13)

Локомотива је дошла и до +20, (71-51) у 33.минуту, након нове грешке Црвене звезде. Погађа Штимац, погађа и Синглетон. Штимац сигуран са пенала, 2/2, 9 његових поена. Изузетно шутерски расположени кошаркаши Локомотиве, Синглтон са дистанце поново прецизан. Прецизан Кинси, други двоцифрени играч у редовима Звезде, 10п.

Победа Локомотиве 86-59, која је осигурала пласман у Топ8, и реванш за пораз у Београду. Надамо се да ће јој се ускоро придружити и Црвена звезда. Пети пораз црвено-белих у Топ16 фази Евролиге.

Гудурић 13п, Кинси 10п.

Повезане вести

3 comments

Delija mp мар 25, 2016 at 01:50

Podrska ekipi koja je pravo iz aviona otisla na utakmicu, putovala pola dana,5h provela na aerodromu u Moskvi cekajuci let za Krasnodar.Da smo igrali dan kasnije postojala je sansa, ovako stvarno tesko.Sad puna hala protiv Darusafake, sad imaju vremena da se odmore i pripreme, gledacemo pravu Zvezdu

Reply
... мар 24, 2016 at 21:33

Moze se reci ocekivan poraz, ali nazalost prevelikom razlikom. Trebali su vise da se zalazu, da kako tako pokusaju ispod 14 da izgube, ali sta da se radi… Ipak je ovo poodmakla faza EL

Reply
josif мар 24, 2016 at 19:40

Malo smo se poneli pa usli smo lezerno u utakmicu kao dasmo Boston Seltiks iz zlatnog doba pa treba svi dase sklanjaju mada i umor igra svakako ulogu .To je taj surovi profesionalizam,putovanja,utakmice svaka 3 dana na koji mi tek treba dase naviknemo jer sledece godine ce sistem i ritam biti bas ovakav.Danasnji poraz je svakako bio upisan jos u avionu tako da nema puno zamerki.Ipak su momci ispunili zacrtane ciljeve,nemoze se sve dobiti.Pozz.MKD

Reply

Leave a Comment