Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда посетила ФПН

У среду, 23. марта, ФК Црвена звезда гостовао је на Факултету политичких наука.

После Економског факултета, Звезда наставља да посећује факултете широм Београда, са циљем остварења веће комуникације и сарадње са студентима.

Громогласним аплаузом студенти су поздравили председника, Светозара Мијаиловића, генералног директора, Звездана Терзића, фудбалера Александра Катаија, и портпарола клуба, Миљана Милошевића. Председник Црвене звезде уручио је урамљену слику највреднијих пехара нашег клуба декану Факултета политичких наука.

Звезда је настала од удружења напредних студената. Звезда је студентски клуб, због тога се на овај начин враћамо нашим почецима – изјавио је Светозар Мијаиловић.

Генерални директор, Звездан Терзић, одговарајући на питање рекао је да су односи нашег клуба и ФСС „никакви“.

Односи су никакви и драго ми је због тога. Ускоро су избори и верујем да Караџић нема шансе ни да се кандидује. Волео бих да ипак, претендује на функцију и да срушимо мит о његовој непобедивости јер је много зла нанео Звезди. Желимо да га поништимо.

Студенти су постављали питања која се тичу финансија клуба, на која им је Звездан Терзић отворено одговарао.

Задовољан сам резултатом који смо остварили у периоду од протекле две године. Црвена звезда је смањила своје дугове са 52 милиона на 38 милиона евра, а што је најважније, промењена је структура дугова. Сада је, готово извесно, обезбеђена лиценца за учешће на европским такмичењима, а 26. марта то ће бити и озваничено. УЕФА је ове године значајно подигла бонусе за учешће на својим такмичењима. Уколико бисмо успели да обезбедимо пласман у Лигу Шампиона, добили бисмо 15 милиона евра за учешће и, ако узмемо у обзир пројектовани приход од 4 милиона евра од продаје улазница, долазимо до озбиљних износа – рекао је Терзић, а потом се осврнуо и на младе играче.

Звездина деца била су највећи пројекат прошле сезоне и Звезду је тај пројекат извукао из дугова. Добро познајем европско фудбалско тржиште, због тога ми Марко Грујић мирише на озбиљну фудбалску класу. Његов спортски живот, одговорност, преданост раду, самоувереност, резултираће великим успехом. Лука Јовић постао је други играч од одласка у Бенфику. Ми смо га овде размазили, али сада је свестан да тамо, као странац, мора бити за класу бољи од осталих. Мора бити спреман на одрицања – рекао је Звездан Терзић.

Александар Катаи изазвао је велико одушевљење међу студентима и радо одговарао на њихова питања.

Као млад сам отишао у иностранство, вратио се у Србију, и овде поново почео од нуле. Потписивање уговора са Звездом испоставило се као одличан потез. Ове сезоне све се поклопило, одговара ми екипа, и атмосфера у клубу је сјајна – рекао је Катаи.

Црвена звезда спада међу 22 европска клуба која су понела европски трофеј, и међу 11 светских клубова који су понели европски и светски трофеј. Ова генерација неће живети од историје, ова генерација пише нове странице историје – поносно је рекао студентима председник нашег клуба, Светозар Мијаиловић.

Студенти су били одушевљени и показали су да им је много значила ова посета. Након скоро два сата дружења, сви који су то желели, имали су прилике да постану наши чланови, а сви који су се учланили, добиће све улазнице за Звездине утакмице до краја сезоне.

Повезане вести

Leave a Comment