Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели сложно на Слогу у 1. колу плеј-офа

Дошао је на ред и дуго чекани плеј-оф за који су се рукометаши Црвене звезде први изборили од свих суперлигаша, а ривал у 1. колу је екипа Слоге из Пожеге коју ће црвено-бели дочекати у недељу од 19 часова и 30 минута на свом терену у Шумицама.

Екипа Ненада Перуничића је свој приоритетни задатак за ову сезону испунила у великом стилу освајањем прве позиције у Супер лиги са учинком од 13 победа, два ремија, три пораза, гол разликом 501:470 и 28 освојених бодова, а сада ће се у плеј-офу видети колики су крајњи домети састава у најјачој конкуренцији. Прва два места доносе пласман у регионалну СЕХА лигу, а титула пут у квалификације за Лигу шампиона, сасвим довољни мотиви за младу Звездину екипу да пружи све од себе и покуша да оствари велики подвиг.

Црвено-бели су партијама у Супер лиги ове сезоне показали да могу много. То је сада један уигран састав, одлично покривен на свим позицијама од голмана Златановића преко Шотића, Тодоровића, Драгутиновића, Мандића, Бабића, Радосављевића, Бојичића, Кљајића, Гачевића, Антеља, Леовца, Николића и осталих младих снага, али су и противници за домаће услове врло квалитетни, тако да се очекује занимљива борба за висок пласман. Чини се да бранилац титуле из Новог Сада, екипа Војводине, поново има на папиру одличан тим, али док мало не одмакне такмичење не може се говорити о њиховој правој снази, јер су заједно са Спартаком наступали у регионалној лиги као представници Србије, тако да ће бити времена за анализу ова два клуба, која су већа непознаница од Звездиних старих знанаца из Супер лиге Србије.

Најбољи стрелац црвено-белог тима у Супер лиги био је Александар Драгутиновић са 90 голова, Ненад Мандић је постигао 85, Дејан Бабић и Урош Радосављевић по 67, Младен Шотић 66, Дарко Тодоровић 44, Никола Дамњановић 32, Спасоје Гачевић 17, Младен Бојичић 13, Алекса Кљајић 11, Лазар Николић, Слободан Димитрић и Иван Вокши по два, а Филип Леовац, Предраг Родић и Стефан Радоничић по један погодак.

Једина екипа коју црвено-бели нису савладали ове сезоне у шампионату је управо пожешка Слога, која је најпријатније изненађење и састав који не лежи нашим рукометашима. Слога је савладала Црвену звезду и у Београду (28:26) и у Пожеги (25:21), па је време да им Перунови момци коначно узму меру ове сезоне и успешно започну такмичење.

То уопште неће бити лако, јер је у питању врло чврста екипа, али права домаћинска, јер су на свом терену имали свих осам победа у Супер лиги, док су на гостовањима забележили два тријумфа, реми и пет пораза. На црвено-белима је да то искористе, али уз максималан опрез, пошто су се већ опекли у мечевима са Слогом, чији играчи важе за далеко најгрубље у лиги, па Звездине перјанице морају бити спремне за одређену количину удараца које ће добити, али не смеју дозволити да их то избаци из колосека. Најбољи стрелци Слоге у Супер лиги били су капитен Милан Павловић са 80 погодака, Душан Мирић са 73 уз одличну реализацију седмераца од 84,85 одсто (28/33) и Душан Андрејевић са 58 погодака, а важне улоге имају и Давор Лаковић, голман Александар Миленковић, Немања Гојковић, Марко Пернар, Ненад Делибашић, Ђорђе Спасић, Армин Калтак, Вук Стевановић и Владимир Бојанић.

Подршка навијача могла би да буде пресудан фактор у походу ка првој плеј-оф победи. Делије су недавно против Пожаревца показале да могу у солидном броју да се окупе на трибинама и пруже велику подршку екипи против не тако звучних имена, а сада ће управо тако нешто бити неопходно с обзиром да се противнички тим никако неће предати јер је реч о изузетно упорној и незгодној екипи.

                           ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СЛОГА

                                1. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                            НЕДЕЉА, 27. МАРТ 2016.

                   СЦ ШУМИЦЕ – БЕОГРАД, 19:30 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment