Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Плавшић: Енергичан сам и радујем се сваком успеху

Звезда је у Новом Пазару добила свог Месија.

Срђан Плавшић је био један од најбољих актера меча после кога је Француз Ле Талек открио да му је дао нови надимак: „Он је као Меси, тако га зовем. Не само овог пута него и на тренингу“ – рекао је Ла Талек.

Таква поређења Плавшић дочекује са осмехом на лицу:

– Прија ми то, лагао бих ако бих рекао да је другачије. Знам да Дамјан мисли на мој стас и брзину са лоптом и да је остало шала, али лепо је када уопште дођете у ситуацију да вас неко пореди. Сада имам обавезу више на сваком мечу – кроз смех завршава коментар Плавшић.

У сваком случају, његова енергија се видела у Новом Пазару,  главни је кривац за трећи гол, а наместио је и четврти. Код трећег гола је практично приморао дефанзивца ривала да убаци лопту у сопствену мрежу и радовао се као да је сам погодио.

– Такав сам, енергичан и сваком нашем успеху се изузетно радујем. Добио сам прилику у стартној постави и тај гол ми је утолико био битнији. Нема везе како је пао, битно је да сам помогао па отуда и толика радост. А, верујте, био сам веома срећан и када сам асистирао за четврти гол.

Ипак, није се све идеално завршило за омаленог везисту.

– Добио сам ударац у стопало и отекло ми је. Нисам могао да дођем до клупског аутобуса. За тренутак сам се уплашио да сам доживео повреду као Цветковић недавно. Ипак, после снимања се показало да је све у реду и да је само неопходно да мирујем па су ми слободни дани добродошли – каже уз олакшање Плавшић.

Срђан је са осталим играчима постао део историје Звезде. Ова генерација је везала невероватне 24 победе у низу.

– Сада када размишљам о томе шта смо постигли изгледа ми невероватно. То нико у Европи није успео нити ће скоро. А наш низ може још да траје. Али имамо ми и већи мотив. Желимо титулу и желимо што пре до ње. Зато нисмо у облацима, посао још није завршен, а надам се ни рекод – рекао је на крају Плавшић.

Повезане вести

Leave a Comment