Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Рендулић: „Срећан сам што сам део ове екипе“

Улога играча који су део играчког кадра, а који немају значајну минутажу у првом тиму, често остаје невидљива на први поглед. Ипак, нема фудбалера Црвене звезде који Зорана Рендулића неће апострофирати као јако битну карику екипе.

Након повреде која га је одвојила од терена, Рендулић је прошао зимске припреме, и сада спремно чека шансу. Награда за труд и однос према дресу стигла је и у виду одређене минутаже од стране Миодрага Божовића.

– Срећан сам што сам одиграо макар и неколико минута у тој историјској утакмици у којој смо оборили рекорд. Ни на тренингу неког не можеш да победиш три пута заредом, и ово је велики успех којег мислим да још увек нисмо ни свесни. Тек када се заврши сезона, када одемо на одмор и када почнемо да сабирамо утиске из целе сезоне, схватићемо какав смо резултат направили. Мислим да ће ово бити јако тешко поновити. Видело се и пре почетка полусезоне да је атмосфера у екипи одлична, а атмосфера је јако важна у том целом успеху. Ми старији играчи покушавамо да ту атмосферу држимо све време – рекао је Рендулић.

Искуснији играчи су задужени за ред и мир у свлачионици, али у неколико наврата су млађи фудбалери истицали „дечачко“ понашање управо старијих играча које умногоме доприноси атмосфери.

– Покушавам и са своје стране да помогнем, нажалост не толико играма. Буо сам дуго повређен, а сада екипа побеђује. Ја покушавам да будем ту. Кажу да сам им ја најважнији за атмосферу, драго ми је да доприносим на било који начин. Наравно, играч који не игра је помало тужан и нервозан, то је све нормално. Чекам сваки минут да искористим. Важно је да будем здрав, да сви будемо здрави. И зашто да не, уверен сам да можемо да оборимо и Бенфикин рекорд – уверен је Рендулић.

А прилику од стране Грофа добија све чешће.

– Очекујем да добијем још неке минуте, можда и неку утакмицу да почнем од почетка. Тренинг је једно, утакмица је друго, осећам се добро, али када екипа овако побеђује, тешко је нешто мењати. Сада је најлепше бити играч Црвене звезде, у овом тренутку, и важно је да сви уживамо – објашњава Рендулић.

Повезане вести

Leave a Comment