Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПријатељске утакмицеФудбал

Звијезда 09 – Црвена звезда 1:3 (1:3)

Фудбалери Црвене звезде искористили су првенствену паузу да посете Станишиће, и одиграју пријатељски сусрет против екипе Звијезда 09.

Стадион: Градски стадион у Бијељини
Гледалаца: 5.000
Судија: Дражен Марић (Бијељина)
Стрелци: Вучић у 5′ за Звијезду 09, а Ибањез у 21′, Гаврић у 40′, Орландић у 45′ за Црвену звезду.

Звијезда 09: Велимировић, Бабић, Видаковић, Богићевић, Ћосић, Ескић, Вучић, Хасанбашић, Зекић, Томић, Станић.
Резерве: Аврамовић, Бољановић, Божић, Ђокић, Кудузовић, Николић, Спасојевић, Пармаковић, Софтић, Благојевић, Бркић.

Црвена звезда: Супић, Петковић, Едсон, Рендулић, Ибањез, Ле Талек, Стојановић, Катаи, Гаврић, Сикимић, Орландић.
Резерве: Станковић, Луковић, Павићевић, Плавшић, Цветковић, Анђелковић, Срнић.

1z,

Дуел ове две екипе привукао је заиста велики број људи, па је Градски стадион у Бијељини био попуњен до последњег места. Готово 5.000 људи поздравило је овацијама Драгана Џајића, али и наше фудбалере који су имали и организовану подршку са трибина.

Домаћин је повео веома рано, у 5. минуту, након добре реакције Дејана Вучића, који је успео да савлада Супића. У наредних 15 минута, наш тим је успео да створи неколико опасних прилика, а најбољу је пропустио Александар Катаи у 20. минуту. Ипак, само минут касније, капитен Црвене звезде на овој утакмици, Луис Ибањез, у свом стилу је шутирао искоса са леве стране, а лопта је на путу до гола погодила једног фудбалера домаћих, скренула ка голу и завршила у мрежи Звијезде 09. Бразилац Едсон је имао шансу у 35. минуту да постигне свој први гол за Црвену звезду – Ибањез је центрирао, Едсон покушао из непосредне близине, али је ипак пребацио гол. Крај првог полувремена обележио је Ненад Гаврић. Најпре је у 39. минуту након соло-продора снажно шутирао и „оверио“ пречку, а само минут касније након његовог покушаја, није било спаса за голмана Велимировића – 1:2 за Црвену звезду. И баш када се очекивао одлазак на одмор, у другом минуту надокнаде првог полувремена, Звездину предност повисио је Петар Орландић, након асистенције Катаиа.

1cz,rs

На полувремену је Луиса Ибањеза заменио Душан Анђелковић, и том приликом је преузео капитенску траку. У наставку су покушаје забележили Орландић, па Стојановић, али није било гола. У 62. минуту, Славољуб Срнић је заменио Александра Катаиа. Агилни Гаврић је у 69. минуту добро пронашао Рендулића у казненом простору, Звездин штопер је шутирао главом, али преко гола. Звезда је могла до новог гола седам минута касније, али је поново погођена пречка – овога пута, након покушаја Срнића. Најбољу прилику за постизање гола у другом полувремену имао је Петар Орландић, и то у самој завршници утакмице. Наиме, у 89. минуту је, након играња руком, досуђен пенал за Црвену звезду. Лопту је наместио управо Орландић, али је његов ударац зауставила статива. Била је то и последња прилика на утакмици, која је завршена резултатом 3:1 за наш тим.

1zz1gavr

Повезане вести

Leave a Comment