Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти на +84 у Новом Саду

Београдски рагби клуб Црвена звезда убедљиво је славио у 2. колу шампионата Србије у рагбију 15 против Војводине на гостовању у Новом Саду резултатом 96:12 (43:12) и учврстио се на првој позицији на табели.

Сусрет је одигран на терену ФК Кабел у Новом саду, а оба тима била су ослабљена, јер за Звезду нису наступиле повређене узданице екипе Андрија Јанковић и Александар Недељковић, док у тиму Војводине није било црногорских репрезентативаца и још пар важних рагбиста. Бранилац титуле је силовито кренуо против новајлије у лиги и већ у 4. минуту повео са 5:0 после продора и есеја Александра Мађановића. Три минута касније већ је било 10:0, а у главној улози био је Никола Арсић. Уследио је есеј Ивановића, затим и конверзија Бориса Мартића и предност је нарасла на 17:0.

Војводина је прекинула велику Звездину серију преко Драгана Ђекића, који је забележио есеј и смањио на 5:17, али само за кратко, јер је Мађановић узвратио истом мером, а затим Мартић трансформацијом повисио резултат на 24:5. “Воша“ се ипак није предавала. Рајко Јанковић је у 29. минуту постигао есеј, а Лука Ракита конверзијом смањио на 12:24. Многи су се тада понадали да домаћи тим може да учини нешто више против квалитетног састава из Београда, али Звезда до полувремена прави серију од 19:0 и практично решава утакмицу. Шампион је играо полетно и лако, а есеји Николе Арсића, Андреја Бандуке и Данијела Кајана, као и успешне трансформације Бориса Мартића прштале су на све стране.

У наставку је на терену поентирао само један тим – Црвена звезде, која је растерећено наставила да увећава своју предност. Ивановић је у 46. минуту уписао свој други есеј, нешто касније је исто урадио и Витор Љубичић, а успешном конверзијом Мартића гости стижу до вођства од 55:12. Истина, Војводина је у једном периоду успела да парира Звезди, али то нису искористили да смање велики заостатак. Гости су то казнили бројним есејима Александра Ђорђевића, Николе Арсића, Андреја Бандуке, Александра Мађановића и Дејана Каратрајковског за изузетно убедљиву победу која се сигурно није очекивала баш оволиком разликом пре почетка сусрета.

ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:96 (12:43)

Нови Сад – Терен: ФК Кабел. Судија: Мирољуб Буквић. Помоћник: Александар Лелик. Делегат: Игор Раич. Есеји: Ђекић, Јанковић (Војводина), Мађановић 4, Арсић 3, Бандука 2, Ивановић 2, Ђорђевић, Љубичић, Каратрајковски, Кајан (Црвена звезда). Конверзије: Ракита (Војводина), Мартић 5, Мађановић 2, Ђорђевић (Црвена звезда).

ВОЈВОДИНА: Брборић, Цвејић, Пакловић, Тодоров, Унковић, Новосел, Ђерић, Поробић, Јовановић, Ракита, Ђекић, Лакић, Маринковић, Ристивојевић, Јанковић, Ковачевић, Зечевић, В. Мијатовић, Шијан, Србљанин.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мађановић, Митић, Сретеновић, Идризовић, Јоксимовић, Миловчић, Белић, Мартић, Каратрајковски, Ђорђевић, Ивановић, Арсић, Љубичић, Бандука, Кајан, Шеша, Мијатовић, Бућан, Јаћимовић.

После 2. кола црвено-бели воде на табели, а у следећој такмичарској рунди дочекују вицешампиона Србије, деветоструког првака државе, екипу Рада у дербију 3. кола.

Повезане вести

Leave a Comment