Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Викенд у знаку кошаркашица и јуниора

Кошаркашице ККЖ Црвена звезда повеле у 1:0 у полуфиналу српске лиге, јуниорска репрезентација Србије у чијем саставу су Симанић, Раданов, Ђорђевић, Радовић, Ускоковић и Момиров, почела такмичење на чувеном турниру у Манхајму са две убедљиве победе.

Кошаркашице Црвене звезде након освојеног купа, после шест дана, поново су се састале са екипом Врбаса, и повеле у полуфиналној серији плеј-офа првенства Србије 1:0 пошто су на свом терену после продужетка савладале Врбас Меделу резултатом 74:71 (18:18, 14:16, 25:24, 8:7, 9:6).

Реванш меч на програму је у среду у Врбасу. Уколико црвено-беле славе, пласираће се у финале, а уколико победи Врбас, играће се мајсторица у Београду. Утакмица је одиграна пред око 150 гледалаца у београдском „Баскет ситију“.

Утакмица је решена у драматичној завршници, буквално у последњој секунди продужетка, након дугог додавања Катарине Зец, Снежана Чолић је погодила тројку осам стотинки пре краја утакмице и донела велику радост црвено-белим освајачицама купа.

У домаћем тиму најефикасније су биле управо актерке последње акције, Зец са 27 и Чолић са 24 поена (6 асистенција, индекс 31), док је Бојовић на седам поена додала и девет скокова.

Катарина Зец, првотимка ККЖ Црвена звезда
„Честитам својој екипи на избореној  победи у овако тешкој утакмици . Доста изгубљених лопти су нас коштале тесног резултата и нисмо могли да приведемо утакмицу крају у регуларном делу. Свакако идемо у среду у Врбас, где ћемо се трудити да победимо и завршимо ову полуфиналну серију са две победе И да се на време спремимо за финале.

Драган Вуковић, тренер ККЖ Црвена звезда
„Потпуно другачија утакмица у односу на куп, без две играчице и Врбас и наш тим. Тешке 4/4 а затим још један продужетак, на крају смо имали среће. Честитке мојим играчицама, остаје још једна утакмица, надамо се бољој игри у односу на ово што смо показали.

Пионирке Црвене звезде су наставиле у победничком ритму, у суботу су играле и победиле екипу Флеш 1, док су у недељу савладале екипу Гирл Баскет.

Са друге стране, већи део јуниорског тима КК Црвена звезда Телеком тренутно игра за репрезентацију Србије на престижном турниру „Алберт Швајцер“ у Манхајму који се води и као неизванично првенство света у овом старосном узрасту.

Подсетимо, на списку селектора Милана Гуровић су из Црвене звезде Телеком: Бориша Симанић, Алекса Раданов, Матија Радовић, Алекса Ускоковић, Стефан Ђорђевић и Стефан Момиров.

Селекција Србије је током викенда је забележила две убедљиве победе, против Аустралије и Турске, 87:58 (Раданов 12, Симанић 11), односно 79:57 против Турака (Раданов и Симанић по 10 поена).

Нашу селекцију очекују још мечеви са Јапаном (понедељак), Немачком (среда) и Аргентином (четвртак), пре борби за трофеј које су заказане за викенд (турнир траје до 3. априла).

Повезане вести

Leave a Comment