Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели путују у Суботицу

Рукометаше Црвене звезде очекује пут у Суботицу на меч 2. кола плеј-офа против Спартак Војпута који је на програму у суботу у Спортском центру Дудова шума са почетком од 19 часова.

Екипа Ненада Перуничића је на старту такмичења у плеј-офу савладала Слогу из Пожеге (26:20) из трећег пута ове сезоне и одмах запосела челну позицију на табели захваљујући најубедљивијем тријумфу у 1. колу. Више од два бода охрабрује игра црвено-белих, која је била изузетно течна, сигурна, често и врло маштовита уз врло чврсту одбрану кроз коју није било много прилика за пролаз до Дејана Златановића, који је добро обавио задатак између статива. Екипа је скоро током целе утакмице била у вођству и није допустила себи било какво опуштање, које Слога и те како зна да казни. Ненад Мандић и Александар Драгутиновић су милиматарски прецизно проигравали саиграче, а за голове су били задужени углавном Урош Радосављевић, Дејан Бабић и Младен Шотић, који су били расположени у нападу. Радосављевић је преузео улогу извођача седмераца од Драгутиновића и погодио је сва четири пута. Укупно је осам пута затресао мрежу, забележио свој лични рекорд у Звездином дресу и понео ласкаву титулу играча утакмице. Од Звездиног десног крила је у првом колу ефикаснији био само Живковић из Партизана са 10 погодака. Капитен Дарко Тодоровић и пивотмен Немања Бојичић су такође дали велики допринос успешном почетку борбе за шампионску титулу и место у регионалној лиги. У екипи Спартак Војпута је и данас доста играча који су у претходној сезони правили велике проблеме црвено-белима и чешће излазили као победници, али екипа из Љутице Богдана је од тада знатно променила свој тим.

Звезда и Спартак се ове сезоне нису састајали, јер су Суботичани наступали у регионалној СЕХА лиги где су заузели претпоследње девето место са учинком од три тријумфа, ремијем и 14 пораза уз гол разлику 461:583. Ремизирали су са Војводином (27:27) у Новом Саду, савладали бањалучки Борац (32:29) на свом терену и оба пута последњепласирану Макс Струмицу (26:18 и 31:23). У осталим сусретима, против знатно квалитетнијих екипа, углавном су губили већом разликом. Партијама се издвојио Бојан Жупањац, који је са 83 поготка био трећи стрелац регионалног такмичења уз реализацију од 69 одсто (83/121). Милош Лојаничић постигао је 57 голова, Вукашин Ракоција 55, Борислав Љубојевић 46, Ђорђе Ђекић 44, а Давор Басарић, Марко Перовић и Слободан Чупић по 30. Голман Радуле Радуловић био је 19. у СЕХА лиги са 26,8 одсто успешних интервенција (80/298), а сада је у екипи и Владимир Абаџић. Ђекић је са 30 асистенција заузео 11. позицију у СЕХА лиги, а Жупањац је са 11 освојених лопти високо друго место. Басарић је добио 11 жутих картона – највише у такмичењу, док је Веселин Јелић 16 пута зарадио искључење од два минута, такође највише у СЕХА лиги. Ипак, Партизан је у 1. колу плеј-офа успео да освоји бод (24:24) у Суботици, а за Спартак је на тој утакмици шест погодака постигао Чупић, пет Жупањац, четири Лојаничић, по три Љубојевић и Ђекић, два Иван Дистол и један Ракоција.

Из свега овога јасно је да црвено-беле очекује врло тежак задатак, једно од најтежих гостовања у досадашњем току сезоне, али не сме се заборавити да је београдски састав најуспешнији гост у Супер лиги ове сезоне, увек спреман за надигравање са ривалима. Знали су црвено-бели ове сезоне да освајају бодове у Шапцу, Крагујевцу, Пожаревцу, на Бањици, у Великој Плани, Нишу и Костолцу, тако да са великим оптимизмом путују у Суботицу са јасном жељом и циљем да се не врате кући без бодова.

                 СПАРТАК ВОЈПУТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

                                2. КОЛО ПЛЕЈ-ОФА

                             СУБОТА, 2. АПРИЛ 2016.

           СЦ ДУДОВА ШУМА – СУБОТИЦА, 19:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment