Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Шок у Арени, Звезда пропустила и другу меч-лопту за ТОП 8

Црвена звезда је поражена од Дарушафаке у Комбанк арени, у 13. колу ТОП 16 фазе Евролиге и на тај начин пропустила прилику да се након овог кола пласира међу осам најбољих у Европи.

Наредну, и последњу шансу наш тим ће имати у Загребу, на гостовању Цедевити, а мала нада постоји и у виду сутрашњег дуела Ефеса и Фенербахчеа. Наиме, уколико би лидер групе славио, Звезда би отишла у ТОП 8, без обзира на исход последњег кола.

Звезда и Дарушафака играли су егал утакмицу више од 20 минута, уз повремену разлику од четири до шест поена за једну од две екипе, али су Турци у финишу треће и почетком четврте четвртине дошли до велике предности, која је до краја само расла, па је наш тим на крају доживео и више него убедљив пораз.

  1. коло ТОП 16 фазе Евролиге

Комбанк арена

Гледалаца: 18 278

Судије: Роха, Контас, Бисон

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ДАРУШАФАКА 61:80 (20:15, 14:20, 15:20, 12:25)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кинси 2, Ребић, Дангубић 14, Лазић 2, Мицић 7, Тејић, Симоновић, Гудурић 7, Јовић, Милер 18, Цирбес 7, Штимац 4

Дарушафака: Вилбекин 19, Рединг 6, Ерден 5, Маркоишвили 5, Алдемир 6, Гордон 14, Арслан 2, Слотер 9, Харангоди, Бјелица 13, Турен

ТОК МЕЧА

4/4 (12:25)

Маркоишвили је погодио за максималних +8 за свој тим, а Цирбес пропустио прилику да смањи заостатак, јер је промашио оба пенала. Након што су Турци отишли на великих +10, Гудурић је погодио тројку уз фаул, али не и додатно бацање.

Гости су дошли и до +11, поенима Бјелице, на шест минута пре краја. До краја, наш тим је играо неповезано, а Турци повећавали предност, која је на крају износила готово двадесет поена – 61:80.

3/4 (15:20)

Дарушафаку је шут споља служио и на старту другог дела меча, па су гости отишли на максималних +4. Међутим, након тога, великом енергијом Милера, Штимца, Дангубића и Гудурића, Звезда је успела да направи велику серију и дође до +5 (48:43), па је Мамути затражио тајм-аут.

Након тога, његова екипа је одреаговала сјајно и преокренула резултат на 48:51, експресном серијом 8:0. У финишу је Бјелица погодио уз фаул и направио велики проблем бившем клубу, пошто је донео Дарушафаки +6.

1/4 (20:15)

Звезда је одлично почела меч, преко Квинсија Милера, који је везао пет поена на самом старту, али су гости преко веома расположеног Гордона успели да ухвате прикључак, а за итм и поведу, резултатом 11:10, на 03:29 пре краја првог периода. Тада је дошло до проблема са семафором и уследио је дужи прекид игре. Након више од двадесет минута, утакмица је настављена, а Звезда је преко Цирбеса, Милера и Дангубића дошла до предности од 20:15.

2/4 (14:20)

Почетком другог дела, Турци су смањили предност нашег тима, али је Звезда успела да врати разлику из прве четвртине и дође до +4 на половини овог периода игре. Ипак, Турци, у веома тврдој утакмици, нису дозвољавали црвено-белима да стекну озбиљнију разлику. Кинси је на улазак у последња два минута полувремена одговорио поенима, за 31:28. Ипак, преко Алдемира, Дарушафака стиже до изједначења, па Радоњић тражи тајм-аут.

Нaкoн тoгa, Дaнгубић је пoгoдиo уз фaул, aли су гoсти успели у финишу дa стигну дo друге, пoнoвo минимaлне преднoсти, oд 35:34, нaкoн 20 минутa.

—————-

Кошаркаши Црвене звезде дочекују Дарушафаку у оквиру 13. кола ТОП 16 фазе Евролиге и желе да победом и дефинитивно обезбеде пласман у најбољих осам у Европи.

Звезда би и у случају пораза могла даље, уколико Ефес буде поражен, али је јасно да наш тим жели тријумф, којим би Фенербахче остао једини тим који је у Европи победио Радоњићеву екипу два пута у овој сезони.

Меч се игра у Комбанк арени.

Повезане вести

19 comments

TheClansman апр 1, 2016 at 15:37

Za ono sinoć Zvezda je dobila solidne pare od Efesa ali i od kladionica (zbog razlike na kraju). To treba upotrebiti za dovođenje kvalitetnog skauta za sledeću sezonu, osim ako miško ne reši da nas i zvanično ne preuzme.Čovek je mag, 80% Zvezde je pod njegovom direktnom kontrolom, ako je ikakva uteha kod ostalih klubova je taj procenat veći. Zvezda je perspektivan klub za biznis sa male balkanske teritorije gde je stanovništvo siromašno i radi za 200€ mesečno pa je prihod od ulaznica relativno mali, gde god da se igra na domaćem terenu. Zato su ovakvi „neočekivani“ porazi nažalost neophodni. Bio bi red da miško oprosti Nastiću što za sad neće kod njega jer bitni igrači rizikuju povrede ako se i on ne uključi. Sledi najverovatnije tesan poraz u Zagrebu (ali svakako poraz jer tako mora biti; najverovatnije tesan jer Zvezda nije više favorit pa razlika nije potrebna) i gradnja infrastrukture kluba za TOP8 ali sledeće sezone. Osnovni cilj, i tu je čović u pravu, je stabilno finansijsko poslovanje kluba u budućnosti i napredovanje po tempu korak po sezoni. Uzeti pare kad god je moguće i naravno bar deo vratiti u klub.

Овај садржај је копиран од http://www.mojacrvenazvezda.net/133178/2016/04/01/radonjic-5/#comments

Reply
rene artoa апр 1, 2016 at 01:55

Danas smo lose odigrali, ima dana za megdana.NAPRED ZVEZDO!!!

Reply
mokass мар 31, 2016 at 22:56

Poruka igracima i pogotovo treneru-SRAM VAS BILO!!!SRAM!!!Evo,i zasto-
Nije sramota izgubiti,jos manje je sramota ne proci dalje,to je sport i ovo dosad je lep uspeh!Al je sramota i to velika ,imati onakav pristup kao vi veceras,skinuli ste gace u drugom poluvremenu i dozvolili ne da vas pobede nego da vas ponize,a u dobroj meri ste se i samo ponizili.Znam da ga nece biti,ali od trenera sasvim realno ocekujem veeeliko izvinjenje za ovakav odnos prema igri i takmicenju!Onaj ko se prihvati obaveze igranja kosarke na ovom nivou,NE SME ovako da se ponasa kao vi veceras!

Reply
nebojsa мар 31, 2016 at 22:56

Bas je Smradonja .

Reply
Grof мар 31, 2016 at 22:46

Micic decko nije ni za Fmp

Reply
MILAN KG апр 1, 2016 at 03:06

Tog Micica je Covic doveo preko drugara Miska Raznatovica covek bio treca opcija u bajernu i mi ga ovodimo da ga vracamo u zivot a Rebica sklanaju u treci plan Nastic decko sklonjen iz tima jel nije hteo da potpise za Miska. Nisam ja neki strucnjak ja sam tog Jovica gledao u Radnickom covek nije znao loptu da prevede preko pola igrao po par minuta on je decko limitiran moze da bude bekap opcija nikad prvi plej nevezano za vecerasnji poraz nego kazem svoje misljenje kako ja vidim njega.

Reply
ivan niksic мар 31, 2016 at 22:38

Veceras je radonjic doktorirao neznanje, nemoc, neumjece vodjenja utakmice i to moze se reci odlucujuce. Ovo je veceras zapanjujuce i covjek je prosto sebe prevazisao da ovako pripremi i izvede tim koji je igrao protiv otpisanog i nezainteresovanog protivnika koji im je dao uz to i dva igraca fore. Bruka, sramota, zastidje, potpuno neznanje sve to oliceno u liku i (ne)djelu trenera Radonjica. O igracima ne bih nista, jer kakav ucitelj takvi su i djaci.

Reply
josif мар 31, 2016 at 22:34

Samo 7 komentara!Pa gde ste misevi?Izgleda da smo ostali samo mi,dezurni pljuvaci velikog maga.Pozz.MKD

Reply
joca0505980 мар 31, 2016 at 22:28

Sami smo prokockali sansu za TOP 8 ne razumem Dangubic ubedljivo najbolji igrac na terenu a nema ga u igri celu cetvrtu cetvrtinu, a Guduiric se ispucava. Sada nije sve u nasim rukama a za to ce se pobrinuti grobari Duda, Obradovic i Djordjevic!

Reply
delija 1989 мар 31, 2016 at 22:27

Micic nesretni i smradonjizam napolje!!

Reply
РУК мар 31, 2016 at 22:26

Овде је неко од аутора, после победе над Уникахом, насловио текст са „Шпански краљ Смрадоњић“, иако су утакмицу решили расположени појединци а не „тренер“ који се 40 минута бечио, хватао за косу и дувао као жабац… Толико о познавању кошарке.

Reply
Napred Zvezdo мар 31, 2016 at 22:22

Al si ti neki krvavi zvezdaš kad se kladiš protiv svog kluba, protiv naše Zvezde.
Idemo dalje, Zvezda šampion!

Reply
josif мар 31, 2016 at 22:18

Mnogo smo poleteli!Usrali smo se cele nedelje,zakazali slavlje,natakli razanj a zec u sumi.Nismo dorasli ovakvom zadatku,ovo samo Zvezda moze da usere i niko drugi,videlo se na startu da su ruke vezane,onaj Kinzi je bio prenervozan,zato on i igra za Zvezdu,daje on klasa igrao bi za Barsu ili CSKA ali da netrosim puno reci jer nema potrebe.Treba da znamo gde nam je mesto.O velikom kosarkaskom magu koji je najuspesniji trener u istoriji kluba nevredi trositi reci,on je utakmicu odgledao setajuci 40 min kao prof.Baltazar ali za razliku od njega ovaj nijre uspeo da smisli nista,jer je ogranicen u mozgu.Pozz.MKD

Reply
Mississauga мар 31, 2016 at 22:11

Nesposobnjakovic Smradonjic .

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 31, 2016 at 22:10

jbg..ja sam bar uzeo pare na klandzu..bio sam siguran da gubimo..jel mi neznamo da igramo ovakve tekme

Reply
SVE PJANO21 мар 31, 2016 at 22:10

Radonjić je još jednom pokazao da zna da motiviše ekipu, Micić odigrao vrhunski!
UŽAS

Reply
РУК мар 31, 2016 at 22:04

Ахахахаха… „стручњак“ Смрадоња који је „мајсторски“ припремио екипу и још бољу „тактику“…“Моћна“ Дарушафахахахахаха…

Reply
TheClansman мар 31, 2016 at 22:02

Tako se igra za kladionice čoviću, samo se nadam da će bar malo tih para ostati u klubu.

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 31, 2016 at 21:56

dovidjenja..lagano smo pukli

Reply

Leave a Comment