Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „За Виеиру и клуб би био велики успех да обори рекорд“

После репрезентативне паузе утакмицама 28. кола овог викенда наставља се првенство Србије. Црвена звезда ће се за 25. победу у низу борити против Војводине у суботу, 02. априла, од 18 часова.

О Звездином наредном ривалу, на данашњој конференцији за медије говорили су шеф стручног штаба, Мидораг Божовић, и голман нашег тима, Дамир Кахриман.

– Као и у свакој утакмици идемо на победу. Надамо се да ће терен бити добар, стадион пун и да ће атмосфера бити права фудбалска. Било би лепо да наставимо низ победа који је иза нас и оборимо рекорд зато што се титуле освајају и заборављају, а рекорди остају. Мислим да бисмо више остали упамћени по обореном европском рекорду који тренутно држи Бенфика од 29 узастопних победа, него по освајању титуле. Враћамо се са репрезентативне паузе, али то нећемо користити као алиби. Ми морамо да се доказујемо и из утакмице у утакмицу да побеђујемо. За нас она и није предуго трајала, играли смо против Новог Пазара у уторак тако да нам је кратак одмор можда и добро дошао. Захвалио бих се и људима из Бијељине и Етно-села „Станишић“ који су нас дочекали на најбољи могући начин и приредили нам прави спектакл – рекао је Миодраг Божовић.

Голман Црвене звезде и репрезентације Србије, Дамир Кахриман, добро познаје терен у Новом Саду.

– Војводина је тренутно у кризи, ми јуримо рекорд тако да ће утакмица сигурно бити борбена. Једва чекамо почетак утакмице и нема разлога да не буде пун стадион и амбијент за уживање у фудбалу.

Тренер Миодраг Божовић упоредио је јесењу екипу Војводине са оном која у суботу дочекује Црвену звезду.

– Отишли су Иванић, Ожеговић и Станисављевић, али дошли су им и нови играчи. Душан Мићић не одступа много од њиховог квалитета. Мислим да је он један од најбољих везних играча у Србији тако да не бих рекао да имају слабији тим, можда само нису уиграни као јесенас. Ипак, Војводина улази у утакмицу под већим притиском, имају већи императив победе него ми.

За сутрашњи меч неизвесни су наступи Грујића и Плавшића.

– Плавшић је добио ударац у ногу на тренингу, али требало би да све буде у реду са њим. Што се тиче Грујића, има проблем са живцем, потребно му је мировање тако да највероватније неће моћи да наступа и без дилеме ће нам недостајати – каже Божовић.

Хуго Виеира у Новом Саду има прилику да обори рекорд који је забележио Дамир Чакар уписавши се у листу стрелаца на 9 узастопних утакмица.

– Сигуран сам да Виеира зна за тај податак. Како за њега, тако би и за клуб био велики успех да обори рекорд. Сигуран сам ће му и саиграчи помоћи ако за то буде било прилике – рекао је Божовић.

Повезане вести

Leave a Comment