Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти дочекују Рад у дербију сезоне

Београдски рагби клуб Црвена звезда у дербију трећег кола шампионата Србије у рагбију 15 дочекује екипу Рада. Меч се игра у недељу од 15 часова на терену Црвене звезде на Ади који се налази поред бициклистичке стазе, близу голф терена са новобеоградске стране.

Биће то велики дерби браниоца титуле против вицешампиона државе и тимова који су тренутно на само бод разлике. Звезда је у прва два кола освојила девет, а Рад осам бодова. Црвено-бели су одлично стартовали тријумфима против Партизана (16:3) и Војводине (96:12), као и Рад Моцарт, који је такође савладао исте противнике, Војводину (5:3) и Партизан (19:0).

Ни на овом сусрету актуелни шампион неће моћи да рачуна на најјачи састав. Узданица екипе, талентовани 19-годишњак, Предраг Кеглић отпутовао је у Француску, једну од земаља рагби велесила, где би требало да потпише уговор са новим клубом. Сусрет ће због повреде пропустити и најбржи бек црвено-белих Александар Недељковић, због проблема са ногом, а под знаком за наступ у дербију против Рада због повреде задње ложе је и капитен екипе Андрија Јанковић. Ипак, ту су Мартић, Мађановић, Арсић, Бандука, Ивановић, Кајан, Љубичић, Ђорђевић, Каратрајковски и друштво који су на гостовању у Новом Саду доминантно стигли до нових бодова изузетно убедљивом победом.

Рад Моцарт, деветоструки првак државе, познатији под некадашњим именом Победник, мучио се са Војводином у 1. колу, али су затим показали праву снагу против Партизана и сигурном игром славили другу победу у сезони на крилима Мирка Ранковића, Марка Ристића, Бориса Манчића и искусног Радуловића.

1br,,

Звезду очекује тежак задатак у покушају да веже трећи тријумф у низу, највише због изостанака узданица екипе, али тим је довољно јак да може да надокнади такав хендикеп уз подршку са трибина од стране верних навијача, па би било изузетно важно да и против највећег конкурента за трофеј подрже екипу и помогну јој да одбрани домаћи терен пред паузу у првенству која ће наступити због мечева репрезентације Србије против Аустрије и Данске на почетку новог циклуса Купа европских нација дивизије 2Ц.

Љубитељи петнаестице сигурно неће пропустити меч тренутно најквалитетнијих екипа у нашој земљи, најефикаснијег, водећег тима шампионата и актуелног првака Црвене звезде и најбоље одбране лиге, вицешампиона државе, екипе Рад Моцарта. Спектакл у најави, лепо пролећно време које се очекује и сусрет два најбоља српска тима најбоља су позивница за све навијаче да својим присуством употпуне и улепшају дерби 3. кола националног шампионата.

                      ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАД МОЦАРТ

              3. КОЛО ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У РАГБИЈУ 15

                         НЕДЕЉА, 3. АПРИЛ 2016.

          РАГБИ ТЕРЕН НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ, 15:00 ЧАСОВА

Повезане вести

Leave a Comment