Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Турци узели – Турци вратили – ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА, ЗВЕЗДА ЈЕ У ТОП 8!

Пре 12. кола Евролиге, Звезда је на шест начина могла међу најбољих осам у Европи. Било је потребно да победи једном у последња три кола и без обзира на остале резултате оде даље, односно да сачека један пораз Ефеса у преостале три рунде и на тај начин се пласира даље.

Међутим, у 12. колу, Звезда је поражена, а Ефес славио, да би наш тим у 13. рунди пред својим навијачима изгубио од Дарушафаке и пропустио велику прилику. Ипак, десило се оно у шта су многи сумњали недељама уназад – Турци су играли међусобни дуел, Фенербахче, Жељка Обрадовића, савладао је Ефес, Душана Ивковића, и на тај начин послао Звезду међу најбољих осам у Европи!

И поред готово 20 разлике, Ефес је смањио на свега два поена заостатка у последњим секундама, али није било времена за чудо. Велики допринос дали су и некадашњи играчи нашег клуба – Перо Антић и Никола Калинић, а одлучујућа слободна бацања погодио је Богдан Богдановић.

На тај начин, Звезда је у трећој везаној сезони у Евролиги успела да после 4:6 у првој, и елиминације у првој фази, па 4:10 у другој и елиминације у ТОП 16 фази, дође у трећој сезони у друштво великана и пласира се у четвртфинале!

Тамо су још и Фенербахче, Локомотива, ПАО, ЦСКА, док се воде велике борбе за три преостала места, између Лаборала, Реала, Барселоне, Олимпијакоса и Химкија.

Можемо рећи да су Турци вратили оно што су узели, јер је Фенер након што је два пута савладао Звезду, као и Дарушафака, славио против Ефеса и директно послао наш тим у ТОП 8 фазу!

ИСТОРИЈА ЈЕ ИСПИСАНА, ЗВЕЗДАШИ, СЛАВИТЕ!

Повезане вести

17 comments

zemunac1976 апр 3, 2016 at 17:04

MiSNS hahaha Vucko purgeru…nece ti ni Vucko botu pomoci..verovatno si zavrsio skolu ko i tvoj predsednik Tomislav

Reply
zemunac1976 апр 2, 2016 at 16:00

Miss mi smo Zvezdini botovi,evo ja vec 40g a ti? Ciji si ti bot? Igosa,purgera,jugosa ili…mada sve vise sumnjam da si Sns Bot..ali u klub necete uci nikada

Reply
Mississauga апр 3, 2016 at 02:26

40 god a toliko gl.p ? Nije ni cudo sto radis za sendvic i sok !

Reply
Mississauga апр 2, 2016 at 14:59

Nijednog BOTA nije bilo u cetvrtak, a sada ste skoro svi na okupu.
Znaci tako vas je Covke „organizovao“ , da kada nema nas „pljuvaca“ da vi mozete da dodjete do izrazaja.
BEDNICI !!!

Reply
nebojsa апр 2, 2016 at 11:08

Da je Zvezda dobila Darusafaku i Cedevitu u zadnjem kolu mozda bi bila druga na tabeli i ne bi toliko razmisljala o protivniku u cetvrtfinalu .A sto se tice trenera trebalo bi razmisljati o Milojevicu iz Mege , strasan trener , zna da motivise igrace , jedina mana mu je sto je bio grobar ako to ima veze .Pozzz. za sve delije .

Reply
zemunac1976 апр 2, 2016 at 10:22

Cestitke igracima,treneru i strucnom stabu a dunsterima pljuvacima porucujem..“sagnite se Radonji“

Reply
Rade Delija апр 2, 2016 at 09:25

I da je Efes dobio Fenerbahče mi bi se još uvek pitali.Zašto neki misle da mi nebi opet pobedili Cedevitu.Za mene i posle poraza od Darušafake nije sve bilo izgubljeno.Jeste poraz je boleo ali razumem i igrače veliki pritisak smo im nametnuli time što smo ih unapred proglasili pobednicima.Na početku smo rekli, prolaz u top16 veliki uspeh ako ga ostvarimo a sad verovatno i ako izgubimo u četvrtfinalu što je realno očekivati biće katastrofa i počeće opet negativni komentari.

Reply
ZELJKO апр 1, 2016 at 23:12

MOZEMO MI I CSKA DA DOBIJEMO U MOSKVI SAMO DA VISE POSTUJEMO LOPTU I BACANJA DA BOLJE,I AKO IZGINEMO NA SVAKI SEKUND MECA

Reply
RaPe Delija апр 1, 2016 at 23:04

Ima li sansi da izbegnemo CSKA i odemo na Kahu? Pozzz za sve DELIJE!

Reply
ZELJKO апр 1, 2016 at 23:10

ako KUCA DOBIJE BAMBERG A CSKA IZGUBI OD OLIMPIJAKOSA.ETO BRACA DA ZAPNU ZA NAS I TO JE TO

Reply
Robert апр 2, 2016 at 02:15

Braca treba da zapnu za njih !

Reply
drmr апр 1, 2016 at 22:27

Све вас који пљујете Радоњића, ове играче, обу екипу и Човића треба да буде срамота !!! Овако млада екипа, за ЕЛ критеријум, јако наивна, са најмањим буџетом од свих учесника ТОП 16 фазе је постигла ВЕЛИКИ УСПЕХ !!! Уз то за последње две године избацила најмање 7-8 јако добрих домаћих играча, подигла рејтинг нашег клуба, финансијски стабилизовала клуб и направила овај ЕПОХАЛНИ успех, заслужила је да је поштујете бар мало а не да будете стално незадовољни и нереални… Пуна подршка екипи и стручном штабу и не заборавите ако стварно желимо да дођемо до врха, да постанемо шамиони Европе, потребно је да се иде корак по корак јер у супротном свака друга опција је осуђена на пропаст !!! Срдачан поздрав свим искреним звездашима…

Reply
MILAN KG апр 2, 2016 at 01:28

PRICE O PLANOVIMA SU BESMISLENE MISLIM NA PLANOVE DO NAPADU NA TITULU PRVAKA EVROPE TU TREBA ISKORISTITI SANSU AKO SE OTVORI INACE TE PRICE PLANOVK… PALAC…. TO MOGU DA PLANIRAJU BOGATI KLUBOVI IZ BOGATIH VELIKIH ZEMALJA MI ZIVIMO U ZEMLJI GDE SE SVE MENJA PREKO NOCI.

Reply
Mississauga апр 2, 2016 at 05:02

…..rece jedan od Covicevih poltrona tj. BOTOVA.

Reply
drmr апр 2, 2016 at 08:24

Bot ti je tata… Ovo je samo realnost… A sto se tice napada na EL, za to mora da postoji plan a da li je ce se to ispuniti je neka druga prica… Imam utisak da uspemo da osvojimo EL opet bi bili nezadovoljni, to mnogo o vama govori…

Reply
Ратови Звезда апр 1, 2016 at 22:22

Свима који бодре или волле,поштују клуб честитам ову победу и желим да дпживимо још пуно радости нашег С.Д.Ц.З.Спортски поздрав!

Reply
bobicabobica11 апр 1, 2016 at 21:58

BICE I U KOSARCI KAO U FUDBALU NEBO SE OTVORILO AKO NE OVE ONDA SLEDECE SIGURNO

Reply

Leave a Comment