Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Пораз рукометаша у Суботици

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 2. колу плеј-офа на гостовању у Суботици против Спартака резултатом 20:27 (11:16).

Црвено-бели су константно били у резултатском заостатку, али нису искористили прилику да се потпуно врате у игру, јер су у последњих 10 минута само једном успели да затресу мрежу Суботичана. Покретљива одбрана Спартака и расположени голмани правили су велике проблеме Звезди у организацији игре. Ретко су лопте стизале до пивотмена Бабића и Бојичића, а ни Ненад Мандић није могао да дође до изражаја у нападу.

Почетак није наговештавао да ће гости из Београда касније константно бити принуђени да јуре већи заостатак. Домаћи су повели са 4:2 головима Лојаничића и Жупањца, али су изабраници тренера Перуничића брзо успели да поравнају на 4:4 из седмераца. Међутим, након тога долази до већег пада у игри најбоље екипе из Супер лиге и лидера на табели после првог кола. Спартак је направио серију од 4:0 и одлепио се на 8:4.

Црвено-бели су се тргли головима голгетера Александра Драгутиновић и капитена Дарка Тодоровића преполовивши разултатски заостатак на 8:10. Ипак, касније нису издржали нови налет Суботичана, који су предвођени расположеним Жупањцем, Лојаничићем и друштвом поново постигли четири поготка у низу и стекли шест голова предности. До полувремена је Младен Шотић успео да смањи на 11:16, а млади чувар мреже Марко Антељ осујети покушај домаћих да врате до тада максималну предност.

Звезда је у наставку полако топила предност Спартака. Драгутиновић је сигурно изводио седмерце, затим поготком из игре отворио серију црвено-белих од 3:0 коју су употпунили Радосављевић и Шотић, између тога је и Златановић одбранио седмерац Жупањцу у 46. минуту, гости су пришли на само -2 (18:20), па је клупа домаћих затражила минут одмора. Младен Шотић је у 50. минуту поново смањио на два гола заостатка (19:21) и било је то практично све од Звезде на овом гостовању, јер је након тога још једном дошло до пада у игри.

Спартак је у последњих 10 минута затворио све прилазе голу, расположени Милош Лојаничић је тресао мрежу у маниру расних стрелаца, а голман Владимир Абаџић је одбранио седмерце Урошу Радосављевићу и Александру Драгутиновићу. Након серије домаћих од 5:0, коју је закључио Веселин Јелић поготком за 26:19 било је јасно да ће црвено-бели претрпети убедљив пораз на тешком гостовању. Серију без поготка Београђана прекинуо је Шотић, а Жупањац је поставио коначан резултат.

Најефикаснији у Звездиним редовима, као и на утакмици био је Александар Драгутиновић са девет погодака, док се Младен Шотић четири пута уписао у стрелце. Са друге стране су по шест пута били прецизни Бојан Жупањац и Милош Лојаничић, док је Ђорђе Ђекић четири пута затресао мрежу.

СПАРТАК ВОЈПУТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 27:20 (16:11)

Суботица – Хала: Дудова шума. Гледалаца: 1.000. Судије: Савић и Радуловић. Седмерци: Спартак Војпут 3 (2), Црвена звезда 7 (5). Искључења: Спартак Војпут 10, Црвена звезда 4 минута.

СПАРТАК ВОЈПУТ: Косовић, Ристић, Пеић Тукуљац, Ђекић 4, Перовић, Кнежевић 2, Љубојевић 1, Лојаничић 6, Радуловић, Дистол 1, Жупањац 6 (2), Јелић 3, Басарић 1, Ракоција 1, Чупић 2, Абаџић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јанкетић, Шотић 4, Бојичић, Радосављевић 2, Драгутиновић 9 (5), Гачевић 2, Столић, Антељ, Настић, Златановић, Тодоровић 3, Николић, Мандић, Бабић.

Црвено-белима остаје да се консолидују у паузи која долази и добро се припреме за вечити дерби против Партизана, кога дочекују кроз две седмице. После некомплетног 2. кола плеј-офа Звезда заузима трећу позицију са два освојена бода.

Повезане вести

Leave a Comment