Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоСтрељаштво

Зорана Аруновић и даље на лидерској позиције ранг листе у Европи

Зорана Аруновић, узданица Стрељачког клуба Црвена звезда и репрезентације Србије задржала је прво место на ранг листи Европске стрељачке федерације (ЕСК) у дисциплини ваздушни пиштољ.

Најбоља спортисткиња СД Црвена звезда и даље је првопласирана у Европи, као и претходног месеца, док другу позицију у дисциплини ваздушни пиштољ заузима Украјинка Олена Костевич, а трећу Бугарка Антоанета Бонева. Њих две су такође задржале позицију са претходне листе, као и Бобана Величковић, која је шеста, док је друга Звездина узданица и најбоља спортисткиња црвено-белих у 20. веку, легендарна Јасна Шекарић, тренутно на 27. месту у Европи.

Јасна се налази и на 26. позицији европске ранг листе у дисциплини малокалибарски пиштољ, док је Зорана Аруновић на 29. месту. У мушкој конкуренцији, најбољи Звездин стрелац, Миленко Себић држи 11. место у Европи у дисциплини малокалибарска пушка – тростав, по чему је најбољи од српских представника, док се у дисциплини малокалибарска пушка – лежећи налази на 30. позицији.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10

На самом почетку априла објављене су и нове ранг листе Светске стрељачке федерације (ИССФ), где у дисциплини ваздушни пиштољ Зорана Аруновић сада заузима трећу позицију, што је слабије за два места, јер је наша трофејна такмичарка неколико месеци била најбоља и на планети. Велики пробој направили су азијски стрелци. Венђун Гуо из Кине је са 19. позиције за месец дана стигла на чело листе, док је Чен Тијен из Кинеског Тајпеха са 11. стигла на друго место. Јасна Шекарић је сада 25. на планети, пет места слабије него на претходној листи. Она је тренутно најбоља српска такмичарка у дисциплини малокалибарски пиштољ, где држи 42. позицију у свету.

Миленко Себић се на планетарним листама налази међу 40 најбољих, јер је у дисциплини малокалибарска пушка лежећи на 32. месту (четири позиције слабије него претходног месеца), док је у дисциплини малокалибарска пушка тростав на 34. месту, девет позиција ниже него на претходној листи, али најбољи од свих Срба у обе дисциплине.

Повезане вести

Leave a Comment