Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Бориша Симанић 4 године у Црвеној звезди

Један од најталентованијих младих играча Европе, Бориша Симанић, потписао је у понедељак четворогодишњи уговор са КК Црвена звезда Телеком.

Један од најталентованијих младих играча Европе, Бориша Симанић, потписао је четворогодишњи уговор са КК Црвена звезда Телеком, по коме ће црвено-бели дрес носити до 2020.године.

Бориша Симанић је 20.марта постао пунолетан, а одмах по повратку са мини-припрема са репрезентацијом и наступа на познатом турниру у Манхајму, потписао је уговор са КК Црвена звезда Телеком.

Симанић је тако, након вишегодишњих уговора које су потписали Аранитовић и Раданов, постао трећи члан чувене генерације 1998, који ће прве озбиљне кошаркашке кораке у сениорској конкуренцији, правити као кошаркаш Црвене звезде.

КК Црвена звезда Телеком истиче да је пут којим су се одлучили Аранитовић, Раданов и Симанић, који су током преговора као изричиту жељу истицали останак у нашем клубу, и одбијали бројне понуде клубова из иностранства и Универзитета из САД, једини могућ у правилном развоју младих играча, и уједно очувању српске кошарке.

Бориша Симанић је у Црвену звезду стигао 2013.године са 15 година. Прву сениорску сезону провео је у екипи ФМП-а код тренера Милана Гуровића.

Паралелно са наступима у ФМП-у, играо је са годину дана старијим јуниорима Црвене звезде са којима је освојио јуниорску Евролигу у Милану, годину дана касније је са јуниорским тимом Црвене звезде освојио друго место на завршом турниру у Мадриду, ове сезоне је као МВП на квалификационом турниру „Марко Ивковић“ помогао екипи да обезбеди нови пласман на завршни турнир ЕЛ у Берлину.

Током лета 2015.године, након комплетне сениорске сезоне у ФМП-у, тренер Дејан Радоњић прикључује га првом тиму Црвене звезде, чију игру би требало да носи у наредних неколико година. Већ сада многи европски тренери сматрају га бисером европске кошарке, о чему говори и чињеница да је у овој сезони, у Лилу, касније и у Торонту, играо на Алл стар утакмицама најбољих младих играча Европе и света до 18 година, иако је са 17 година био најмлађи кошаркаш у оба наступа. Одликује га изузетан шут са дистанце, иако је висок 209 цм,и одлично разумевање кошаркашке игре.

Повезане вести

3 comments

marko апр 4, 2016 at 14:56

odlicno,mada nisam verovao da ce da potpise posle prica da ga traze po evropi veliki klubovi a kod nas ne dobija sansu,nadam se da ce sledece sezone imati mnogo vecu sansu ,kao i radanov i jos 2-3 igraca iz FMP-a pre svih lazarevic,dobri,davidovac i apic, i to umesto stimca,tejica,simonovica,miler verovatno ide i cirbes takodje kao i kinsi,tako da pored 2 stanca i to pre svega 1-2 i 5 ostalo mogu da igraju nasi igraci i time bi bio veoma zadovoljan

Reply
Wolfbgd апр 4, 2016 at 14:22

Kada su Dervisi izbacili nekog svog igraca iz velicanstvene skole kosarke. Casovi ljubavi i karma se vracaju. Za sve sto su radili i gazili preko leseva deceniju ipo mi cemo da im vratimo na finjaka.
Ne sme vise ni jedan derbi u basketu da se izgubi!!!

Reply
Ivan апр 4, 2016 at 13:49

Bravo Boriša, čestitke od srca! Želimo ti puno sreće i trofeja u Crvenoj Zvezdi

Reply

Leave a Comment