Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеРепрезентацијаФудбал

Дејан Јовељић – Велика снага „Орлића“

Дејан Јовељић

Црвена звезда ни ове године није одустала од идеје да промовише младе играче и на њима гради своју будућност. Иако по годишту кадет, кључни играч омладинске екипе нашег клуба и кадетске репрезентације Србије ове сезоне је Дејан Јовељић.

После пет година, кадетска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство које ће се одржати у Азербејџану од 05. до 21. маја. На шест утакмица у овим квалификацијама, Дејан Јовељић је постигао три гола и забележио две асистенције.

– Првог дана када се ова генерација окупила у Старој Пазови пре четири године, циљ који смо поставили испред нас био је управо ово – пласман на Европско првенство. Од тог тренутка сви су веровали у нас. Наравно да је било тешких тренутака, али све се то заборави када остваримо успех као што је овај. Задовољан сам својом игром на утакмицама против Пољске и Ирске, на којој сам и постигао гол, али меч против Црне Горе је моје најбоље издање. Дао сам гол, забележио асистенцију, а посебна ми је част и што сам носио капитенску траку. Та утакмица ми је најдража и због тога што се у листу стрелаца уписао и мој друг Лука Илић, такође играч Црвене звезде – сумира утиске Звездин тинејџер.

Поред њих двојице, боје црвено-белих бранио је и Алекса Терзић.

– Као и ја, и они су презадовљни игром наше репрезентације. Много нам је значило на терену што се познајемо и што свакодневно заједно тренирамо у Звезди. Међусобно се подржавамо у сваком тренутку и одлично се разумемо. Сад када смо видели да можемо да се пласирамо на Европско првенство, сигурно идемо и на титулу, да покоримо Европу.

Омладинска селекција Црвене звезде је прва на табели са четири бода више од другопласираног Партизана.

– Звезда је тим који увек иде на титулу, у свим категоријама, тако да очекујем да ћемо сезону завршити на првом месту. Предстоје нам две тешке утакмице, против Војводине и Партизана. Сигуран сам да ћемо, ако одиграмо добро као што умемо и савладамо оба противника, освојити шампионски пехар и да ћемо се пласирати у Лигу шампиона за омладинце – каже Јовељић.

Поверење које му је клуб указао потписивањем професионалног уговора Дејану представља мотив за напредак у каријери.

– У Звезди сам већ седам година и потписивањем уговора остварио ми се велики сан. Срећан сам и поносан што сам део црвено-беле породице. Значило ми је и што сам зимске припреме провео са екипом. Позиву се нисам надао пошто сам млад, али у исто време и пун воље и жеље за доказивањем. Част ми је што ми је тренер указао шансу да будем део екипе, делим свлачионицу са таквим фудбалским величинама и да учим од њих. Надам се да ћу, када математички обезбедимо титулу дебитовати и на званичној утакмици. Волео бих да што више нас из омладинске школе тада добије прилику да заигра за први тим јер је то утакмица о којој од најранијег детињства сви сањамо – искрен је Јовељић.

У родној Бијељини, честа су поређења са доскорашњим саиграчем Луком Јовићем.

– Из истог смо града и играмо на истој позицији и људи нас често у шали пореде. Оно што бих истакао као сличност је то да обојица имамо добар ударац главом. Разлика је у томе што бих желео да се дуже од Луке задржим у Црвеној звезди. Када сам потписао професионални уговор, одрадио припреме са првим тимом следећи циљ ми је да дебитујем за први тим, постигнем гол и отрчим на север да га прославим са навијачима. Дугорочни циљ ми је да стандардно играм у Звезди, освојим титулу и да се пласирамо у Лигу шампиона – рекао је Дејан Јовељић.

Повезане вести

1 comment

dejo апр 4, 2016 at 21:20

Pa…nadam se da ces potpisati profesionalni ugovor sa Zvezdom i da ces ostaviti znacajan trag u klubu. Srecno!!!

Reply

Leave a Comment