Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагби 15: Звезда славила у драматичном дербију против Рада

Београдски рагби клуб Црвена звезда стигао је до тријумфа у 3. колу шампионата Србије у занимљивом дерби сусрету против Рада резултатом 26:24 (19:12).

Актуелни шампион је стигао до вођства већ у трећем минуту у брзој акцији преко расположеног Витора Љубичића. Седам минута касније Владимир Ђукић је постигао есеј за изједначење, да би након тога Урош Бабић донео Раду потпуни преокрет успешном конверзијом за вођство од 7:5. Сусрет је обиловао преокретима, а крило црвено-белих Данијел Кајан је пресекао додавање рагбиста Рада и трком са преко 60 метара постигао есеј за још један преокрет, да би Александар Ђорђевић конверзијом из тешке позиције донео предност Звезди од 12:7. У 35. минуту Звезда успева да стекне осетну предност од 19:7, након есеја одличног Николе Арсића и успешне конверзије Ђорђевића. До одласка на паузу Рад је успео да смањи на 12:19 после есеја Ивана Стефановића.

Дерби кола је достигао тачку кључања када је Рад у наставку стигао до изједначења после есеја Мирка Ранковића и успешне конверзије Милана Орловића. Одбране оба тима биле су на високом нивоу, а кључни тренутак меча догодио се у 57. минуту, када Звездин џокер Стефан Ивановић сјајним продором постиже есеј за вођство, а Ђорђевић је још једном био прецизан у трансформацији за 26:19. Ипак, гости се нису предавали и преко Ивана Стефановића успели су да смање на 24:26. До краја се развила невероватна борба, на одушевљење поклоника рагбија, али се резултат није мењао. У борбеној игри теже повреде доживели су Мађановић из редова црвено-белих и Исаиловић у екипи Рада. Црвена звезда је освојила нове бодове и учврстила се на челу табеле.

БРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАД МОЦАРТ 26:24 (19:12)

Београд – Рагби терен на Ади Циганлији. Гледалаца: преко 100. Судија: Ненад Матејић. Помоћници: Предраг Штиглић и Ђорђе Прерадојевић. Есеји: Љубичић, Кајан, Арсић, Ивановић (Црвена звезда), Стефановић 2, Ђукић, Ранковић (Рад Моцарт). Конверзије: Ђорђевић 3 (Црвена звезда), Бабић, Орловић (Рад Моцарт).

БРК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бркић, Сретеновић, Белић, Јаћимовић, Јоксимовић, Миловчић, Радић, Мађановић, Каратрајковски, Ђорђевић, Ивановић, Бандука, Арсић, Кајан, Љубичић, Бућан, Идризовић, Војводић, Мијатовић, Шеша.

РАД МОЦАРТ: Ђукић, Родић, Мартиновић, Флори, Ранковић, Манчић, Радуловић, Ристић, Стошић, Исаиловић, Коњевић, Станковић, Стефановић, Кнежевић, Бабић, Драгутиновић, Богдановић, Вранеш, Николић, Љубичић, Митровић, Септеу, Орловић.

Повезане вести

Leave a Comment